2.08 Los Partidos RW1 (TF-373)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Aangename wandeling. Aan de TF-373, richting San José de Los Llanos (vanaf Santiago del Teide), bij de eerste rotonde, 1e afslag, is een ‘betonde’ weg tot aan het Rural Hotel (2019). Dit is het vertrekpunt van deze wandeling (waypoint BusPartidos). Het is een wandeling met weinig hoogteverschil en behoorlijk veel schaduw tussen de pijnbomen. De wandeling bestaat voor een deel uit de routes PR 43, 43.1, 43.2 en TF 51.

Meestal is het pad een 4×4 weg. Deze paden lopen bijzonder prettig. Met name in de omgeving van de Chinyero omdat de ondergrond picon is. Dat loopt heerlijk weg. Op een ‘cruciaal’ punt, waar de waterleiding overgestoken moet worden, ontbreekt de aanduiding.

Bij het eerste bord geeft de wegwijzer aan dat we rechtsaf moeten. De ‘brede’ weg waar we op lopen is gemarkeerd maar het pad – wat vrijwel niet te zien is – is niet gemarkeerd! Omdat er wandelstenen zijn nemen we aan dat we goed zijn. Op het moment dat we bijna de moed verliezen horen we stemmen. Op ca. 50 meter afstand is een ploeg bezig het pad vanaf beneden opnieuw aan te leggen. Na het passeren van de ploeg zien we een prachtig pad. Niet met tekens gemarkeerd maar dat is niet nodig omdat het zich vanzelf wijst. In San José gaan we linksaf en volgen daarna het pad TF51 naar Los Partidos. Net voordat we San José uitgaan is er een bar aan de linkerkant. Prima koffie, met wat pinda’s, voor een zacht prijsje!

In het algemeen goed gemarkeerd alhoewel we op een belangrijk punt een onvolkomenheid aangetroffen hebben. Nu het echter op GPS staat is het vrijwel onmogelijk een verkeerde weg te blijven volgen. De wandeling heeft, met enige fantasie, de vorm van een ‘acht’. Het is mogelijk de 1e helft van de acht te lopen. De afstand is dan ca. 8 km.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-373, rotonde waypoint BusPartidos
Lengte:
13.1 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
22/01/2010
Verbindingen:

Los Partidos
Bus: TF-373 halte bij rotonde, waypoint BusPartidos, lijnen 360/392, haltes 4603/4604 (Hotel Rural)
Auto: TF-373, bij 1e rotonde vanaf Santiago del Teide, waypoint BusPartidos