9.97 Pista Enchirés RW1 (TF-136)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai en (middel)zwaar.
Zwaar vanwege de 1e klim van ca. 375 meter op ca. 2 km afstand!.
Vertrekpunt waypoint Pista Enchirés (TF-136). Kort gedeelte over de Pista en dan gaan we de bewegwijzerde wandeling PR TF-8 op. In het begin in open gebied maar even later verdwijnen we in het bos met vrijwel geen uitzicht. Ondanks de weinige regen van de afgelopen tijd is het pad niet overal droog. Bij- en na regen adviseren wij de wandeling niet te maken (zéker bij daling als de wandeling andersom wordt gelopen)! Na ruim 2 km bereiken we de TF-12. Het zwaarste gedeelte is achter de rug.

Kort op de TF-12 en gaan dan linksaf de Pista op (de bewegwijzerde wandeling PR TF-8 loopt daar door). Omdat de Pista veel langer is, is de afdaling ‘mild’. In het begin weinig uitzicht maar later krijgen we meer fraai uitzicht! Bijna aan het eind van de Pista gaat de PR TF-8 steil naar beneden richting de TF-136.
Dit extra rondje van ca. 2 km is een lust voor het oog ofwel het toetje van de wandeling.
Op het punt waar we de barranco la Negra oversteken zien we dat de barranco water bevat. Na- en bij regen kán dit een lastige oversteekplaats zijn of worden.

Gaan de barranco weer uit en komen dan uit bij een T-kruising en gaan ‘linksaf’ richting Roque Negro. Zien zelfs een richtingaanwijzer Afur. Eenmaal op de TF-136 is het licht dalen langs een rustige weg waar meestal voldoende ruimte is om naast het asfalt te lopen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Pista Enchirés (TF-136)
Lengte:
8.9 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij/na regen, geen hoogtevrees en wandelstokken vereist.

Gewandeld:
15/03/2024
Verbindingen:

Pista Enchirés (TF-136)
Bus: waypoint Bus La Casa Azul (TF-136), halte 2300, lijn 076 (adviseren wij niet wegens frequentie)
Auto: waypoint Pista Enchirés (TF-136)