9.96 Lomo Las Casillas RW1 (TF-111)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai maar zwaar. Classificatie mede bepaald door het stijgen via asfalt.
Stapzekerheid, geen hoogtevrees én zeker niet bij/na regen. Geldt met name voor het gedeelte tussen La Cancetila en Gollada de Los Horneros (Freizetkarte).
Na de wandeling bevelen wij aan te vertrekken vanaf Valle Jiménez. Bushalte én voldoende parkeerruimte en ongeveer het laagste punt in de wandeling.
Vanaf ons vertrekpunt tot aan Valle Jiménez dalen we bijna 100 meter. In het begin een lastig pad. Gaat langzamerhand over in asfalt.

Als we later op de TF-111 komen krijgen we een groot gedeelte asfalt. In het begin redelijk te doen maar het allerlaatste stuk vonden wij heel zwaar. Aan het eind van het asfalt begint een mooi pad maar stijgt sterk. Kostte ons heel veel inspanning. Daarna opnieuw op asfalt!
Gelukkig niet van lange duur. We krijgen een onverharde weg overgaand in een pad. Goed begaanbaar maar op een aantal punten heel smal. Niet aangenaam! Lopen in een heel mooi landschap!

Wanneer het pad overgaat in een onverharde weg houden we deze tot bijna aan het eind van de wandeling. Opnieuw vastgesteld dat de doorgang bij waypoint Geen doorgang 9.40 nog steeds gesloten is (1e keer november 2015).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint BusLasCasillas
Lengte:
11.8 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen; stapzekerheid en geen hoogtevrees. In de maanden september-oktober-november is een deel afgesloten voor de jacht uitgezonderd zaterdag. Bij/na regen niet verantwoord.

Gewandeld:
21/02/2024
Verbindingen:

Lomo Las Casillas (TF-111)
Bus: waypoint BusLasCasillas, lijnen 228 en 912, halte 9244 (eindpunt lijn 912)
Auto: waypoint 9.61.1
Valle Jiménez (TF-111)
Bus: waypoint 9.96 Bus Valle Jiménez (TF-111), lijn 228, haltes 1860/7
Auto: idem
Valle Tabares (TF-111)
Bus: waypoint Bus Ctera El Rosarito, lijn 228, halte Charca de Tabara.