9.94 Pista Enchirés ht (TF-136)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer kort en (middel)zwaar. Fraaie uitzichten met name op de steile terugweg! Stapzekerheid en wandelstokken zijn ‘vereist’. Bij/na regen onverantwoord.
Uitgezet als rondwandeling maar we zijn vastgelopen bij waypoint 9.94.3 braamstruiken. Een aantal keren gedacht: we gaan niet verder maar dan waren de bramen even weg. Je verwacht telkens dat het beter wordt temeer daar op de officiële topokaart (sterk verouderd) staat dat we na waypoint 9.94.2 einde pad op een Pista zouden komen. Er wordt blijkbaar gelopen (te zien aan de ondergrond) maar wij hebben – na veel tobben en schrammen – het voor gezien gehouden.

Vanaf waypoint 9.94.1 begint het pad. Is opgeschoond door waarschijnlijk degenen die daar hun akkertje hebben. Waar de akkers verdwijnen lijkt ook het pad op te houden maar dan zien we een duidelijk pad omhoog gaan. Ook op de terugweg een lastig punt! Over een afstand van ca. 600 meter stijgen we ca. 150 meter. Vonden wij heel zwaar temeer daar het pad geërodeerd en heel steil is. Bij natheid kan het een glibberboel worden en is het onverantwoord (door) te gaan.

Vonden het niet aangenaam dat we terug moesten omdat déze daling nog moeilijker is dan de stijging. Het lijkt steil naar beneden te gaan. Voorzichtigheid en het nemen van tijd is belangrijk om veilig op de plaats van de bestemming te komen.
De omschrijving is mede ingegeven door de leeftijd. Een geoefende wandelaar van rond de 30 kijkt heel anders tegen zo’n pad aan, zo menen wij!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Pista Enchirés (TF-136)
Lengte:
2.5 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij/na regen, geen hoogtevrees en wandelstokken vereist

Gewandeld:
07/02/2024
Verbindingen:

Pista Enchirés (TF-136)
Bus: geen (lijn 076 komt langs; stopt waarschijnlijk bij ‘aanhouden’; adviseren wij niet wegens frequentie)
Auto: waypoint Pista Enchirés (TF-136)