9.93 Tegueste RW6 (TF-13)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Mooie en zware wandeling.
Stapzekerheid belangrijk. Gedeelten met smalle paden zonder rotsige ondergrond. Bij regen blijft blubber aan de schoenen hangen en een uitglijer (als het daar bij blijft) is een fractie van een seconde!
Eerst asfalt tot aan de Cementerio. Er ligt nu een fraai voetpad aan beide kanten van de weg maar dat maakt de stijging niet gemakkelijker! Vrij snel daarna krijgen we een onverharde weg met fraaie uitzichten. Stijgen flink (ca. 100 meter) maar daarna gaan we dalen. De rekening hiervoor krijgen we later gepresenteerd! De 2e stijging die we krijgen (ca. 300 meter) is behoorlijk pittig maar het landschap vergoedt veel.
Gaan langs een hippisch centrum maar onze stijging is nog niet ten einde. Bij waypoint 9.93.4 oefenterrein herinneren we ons dat de vorige keer militaire voertuigen bezig waren. Maar er zijn ook motoren die oefenen, Even verderop is een heel groot terrein waar blijkbaar (ook)veel geoefend wordt door ?.

Gaan opnieuw flink stijgen (3e keer ca. 150 meter) tot aan de radiomasten. Geen gemakkelijk pad. Vereist veel concentratie omdat hier gecrost wordt. Meer paden ‘gemaakt’. Vanaf de radiomasten gaan we echt dalen! Een deel van de Camino Fuente Cocó is (illegaal?) afgezet met struiken door ? (voor crossers; aan het eind staat een bord) maar met enig kunst- en vliegwerk kunnen we op de prima te belopen Camino komen. De Camino gaat later over in asfalt/beton. Aan het eind nog een kort stuk via een pad (even daarvoor nog een pad) en komen dan uit op een onverharde weg die overgaat in asfalt, de Camino Coco. Nog even en dan zijn we bij de TF-13 ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
11.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij/na regen (onverantwoord); stapzekerheid en wandelstokken vereist.

Gewandeld:
02/02/2024
Verbindingen:

Tegueste (TF-13)
Bus: waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13