9.87 Igueste de San Andres ht (TF-121)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en zéér fraai!
Vertrekpunt is bij de bushalte aan de Calle Manuel Vera Álvarez. Als daar onvoldoende parkeerruimte is: even doorrijden totdat er wel parkeerruimte is. Ook daar zijn haltes voor de bus. Bij de parkeerplaats, bij de bushalte, gaan we een lange trap af en komen dan op een betegeld pad dat parallel langs de Barranco de Igueste gaat. Later komen we weer op de Calle Manuel en bij een bocht slaan we linksaf naar de Pista de Hoya de Los Juncos. Tot aan waypoint Pista Hoya vanaf het vertrekpunt een milde stijging van ca. 100 meter.

Als we het pad opgaan richting Chamorga begint het echte, zware, werk. Qua ondergrond een heel lastig pad: zowel voor het stijgen als voor het dalen. Een echte kuitenbijter!
We verlaten de bewegwijzerde wandeling en komen dan op een (beter) pad dat onderhouden wordt door de bewoners van een huis, zo denken wij, waar het pad is afgesloten.
Op de digitale Inselkarte is aangegeven dat, na de afsluiting, het een ‘Klettersteig’, verboden/versperd is, hetgeen betekent dat een rondwandeling niet mogelijk is.

Bij regen vinden wij het onverantwoord het pad te lopen. Ook voor hoogtevrezers is het klimmen over een rots, ondanks goede leuningen, niet aangenaam. Dáár kan ook gestopt worden omdat het op korte afstand is van de afsluiting.
Op de terugweg kijken we heel anders tegen het zeer fraaie landschap!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Igueste de San Andres, TF-121, waypoint BusIguesteSA
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (!); wandelstokken aanbevolen en géén hoogtevrees.
Bij vertrek vanaf waypoint Pista Hoya is de afstand ca. 4.5 km met ruim 300 meter hoogteverschil.

Gewandeld:
29/11/2023
Verbindingen:

Igueste de San Andres TF-121
Bus: Igueste de San Andres, TF-121, waypoint BusIguesteSA, lijn 945, haltes 1722 en 1731
Auto: idem
Pista de Hoya de Los Juncos
Bus: geen
Auto: waypoint Piste Hoya