9.85 Lomo de las Bodegas (TF-125) – Barranco de Anosma ht

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraai maar ook heel zwaar! Tot aan waypoint 9.85 Barranco de Anosma (bijna 4 km) hebben we bijna 2.5 uur gedaan. Zijn daar gestopt (op ca. 300 meter van het strand/kust) omdat we geen zicht kregen over het verdere verloop van het pad. Op een aantal punten is het niet altijd eenvoudig de weg naar boven/terug te vinden. Reden daarvoor is dat het pad minder zichtbaar is en een ander ‘pad’ (zo lijkt het) doorloopt. Maar schijn bedriegt. Tweemaal is dit ons overkomen. Voor de zekerheid hebben we daar een waypoint geplaatst voor extra aandacht. Ook in de barranco is het goed opletten waar het pad weer begint. Hier en daar is het pad erg smal en zijn er behoorlijke hoogteverschillen.
Kortom voor het volgen van het wandelpad is veel aandacht nodig.

Wij zijn vertrokken vanaf een kleine parkeerplaats die ook vermeld staat op de OSM-kaart. Bij de bushalte mag niet geparkeerd worden maar vóór/naast het bushokje is (krap) plaats voor één auto.
Op internet staat vermeld dat de ingang van de route moeilijk te vinden zou zijn. Is onjuist! Volgen kort een bewegwijzerde route die leidt langs de Ermita van Lomo de las Bodegas. Met de GPS is het geen probleem het juiste tracé te volgen. Gaan door een ‘hekje’ en daarna begint het echte werk. In het begin loopt het lekker maar hoe verder we komen hoe meer aandacht we moeten besteden aan het tracé. De prachtige omgeving schiet er dan wel eens bij in!

Bij waypoint 9.85 hebben we prachtig uitzicht naar beide kanten.
Degenen die een korte wandeling willen maken van ca. 3 km heen en terug kunnen hier teruggaan.
In de barranco staat hier en daar water. Zelfs hebben we een piepklein watervalletje gezien. Aan het eind waar we gestopt zijn stond vrij veel water in de barranco. Misschien is dat de reden dat we het pad niet gevonden hebben.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus Lomo de las Bodegas (TF-125)
Lengte:
8.2 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken ‘vereist’ en (zeker) niet bij regen. Geen hoogtevrees en stapzekerheid.
Qua hoogteverschil een zware wandeling maar vanwege ondergrond, duur van de wandeling én eerst dalen geclassificeerd als zeer zwaar.

Gewandeld:
21/03/2023
Verbindingen:

Lomo de las Bodegas (TF-125)
Bus: waypoint Bus Lomo de las Bodegas, lijn 947.
Auto: idem (vóór/naast de bushalte is één parkeerplaats) OF waypoint Lomo de las Bodegas