9.84 Jardina RW2 (Las Mercedes)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Grotendeels boswandeling met zeer fraaie punten en gedeelten.
Met name het 1e gedeelte is bijzonder mooi. Hebben vastgesteld dat het voorheen ‘begroeide’ (bramen) pad is opgeschoond!
Daarna komen we in het bos en gaan dan stijgen naar de TF-114. Het laatste gedeelte is een pittige stijging. Kort langs de TF-114 en gaan rechtsaf en komen dan op de PR TF-2 die we volgen tot de TF-145. Opnieuw langs een TF-weg (weinig verkeer). Verlaten de TF-145 en krijgen (opnieuw) een dalend pad. Vrijwel altijd krijg je daarvoor later de rekening gepresenteerd!

Nog even op de Pista de Las Hiedras en stappen dan over op de PR TF-10 richting Cruz del Carmen. Bij de toeristische trekpleister Cruz del Carmen kunnen we genieten van het uitzichtpunt. Is zéker niet altijd het geval!
Gaan nu dalen naar Jardina. In het gebied zijn meerdere (gemaakte) paden waarom het op sommige punten belangrijk is goed op te letten. Bij het uitzichtpunt Llano de Los Loros kunnen we de omgeving nog even bewonderen.Het laatste gedeelte van het pad is sterk geërodeerd en lastig begaanbaar.

Wat ons nog nooit gebeurd is met onze Garmin: De Garmin (66sr) kreeg geen signaal. Ook niet na een aantal keren aan- en uitzetten. Toch – na een kwartier – op pad gegaan met hulp van de telefoon (Garmin Explore). Geeft wel de richting aan maar omdat deze app samenwerkt met de hand GPS slaat hij niet (eigenstandig) op. Na ca. 1.5 km kregen we plotseling signaal. Vanaf dit punt staat de track wel op Garmin Explore. Omdat we dit gedeelte al eerder bewandeld hebben, hebben we met plak- en knipwerk het eerste gedeelte erin geplakt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Jardina, waypoint BusJardina
Lengte:
7.7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, wandelstokken aanbevolen.
Bij vertrek vanaf bushalte ruim 1 km extra mét extra hoogteverschil.

Gewandeld:
16/03/2023
Verbindingen:

Jardina (Las Mercedes)
Bus: Camino Jardina, Cruce Calle Alta, lijn 271, halte 2070, waypoint BusJardina
Auto: waypoint Jardina