9.83 El Río RW2 (TF-145)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai! Vanwege groot hoogteverschil op relatief korte afstand geclassificeerd als middelzwaar. Wandeling is ‘geboren’ uit 9.82 El Río RW1 toen we bij waypoint 9.82 voetpad een pad hebben gezien niet wetende dat het hoogteverschil zo groot was.
Vertrekpunt in de nabijheid van de bushalte El Rio aan de TF-145. Parkeren is mogelijk bij de driesprong Pista de Las Hiedras.
Gaan eerst de gelijknamige Pista op, later stappen we over op de PR TF-10 en bij waypoint 9.83.1 voetpad gaan we (stijl) naar beneden richting dezelfde Pista. Het pad is duidelijk maar er zitten lastige punten in. Wandelstokken, geduld en stapzekerheid zijn belangrijk!

Wandelen (weer) kort op de Pista de Las Hiedras en gaan in een bocht ‘rechtdoor’ (bordje Batan). In het begin wijkt het pad sterk af van de OSM-kaart. Zijn teruggekeerd om te controleren maar vanaf de Pista was geen ander pad. Dáárom weer opnieuw het pad op gegaan en enige tijd later komen we op het tracé van de OSM-kaart! Dalen flink.  Aan het eind van het pad weer een Pista (de Los Dragos).

Vanaf de kant waarvan wij komen is niets te zien van een pad maar bij het beginpunt zien we dat we ‘omhoog’ moeten. Het pad is goed begaanbaar én zichtbaar. Op minstens drie punten komt er water uit de rotsen die er voor zorgen dat het pad doorweekt is. Met de nodige voorzichtigheid zijn deze hindernissen goed te nemen. Na waypoint 9.83.2 voetpad krijgen we een zeer pittige stijging tot aan waypoint 9.82 voetpad! Vanaf dit waypoint zijn we weer op de PR TF-10 die in onderhoud is.
Als we bij de TF-145 arriveren zien we dat het verboden is op dit gedeelte te wandelen. Naar alle waarschijnlijk tijdelijk.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus El Rio (TF-145)
Lengte:
4.4 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (onverantwoord); wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid.

Gewandeld:
16/03/2023
Verbindingen:

El Rio (TF-145)
Bus: waypoint Bus El Rio (TF-145), lijn 275 (haltes 2278/37)
Auto: waypoint Pista de Las Hiedras