9.82 El Rio RW1 (TF-145)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai, kort en middelzwaar. Middelzwaar niet vanwege het hoogteverschil (300 meter totaal) maar vanwege de ‘kwaliteit’ van een aantal paden. Stapzekerheid is een onmisbare eigenschap en niet bij regen wandelen!
Vertrekpunt in de nabijheid van de bushalte El Rio aan de TF-145. Parkeren is mogelijk bij de driesprong Pista de Las Hiedras – TF-145.

Gaan eerst dalen en komen dan weer dicht bij onze auto! Maken daarna een flinke stijging tot aan de TF-12. Kunnen veilig langs de TF-12 lopen en gaan bij een restaurant (gelegenheid tot parkeren) linksaf naar beneden. Kunnen genieten van de fraaie uitzichten. Gaan opnieuw linksaf en gaan dan een onverharde weg op die overgaat in een pad. Stijgen en dalen! Niet altijd gemakkelijk omdat de ondergrond – tegen onze verwachting – vochtig en een tikkeltje glad is.

Komen uit op de TF-145, steken deze over, en zijn dan op de bewegwijzerde wandeling vanaf Cruz del Carmen richting Punta del Hidalgo. Een gemakkelijk pad met een stijging van ca. 60 meter. Ook hier zijn fraaie vergezichten! In tegenstelling tot het 1e deel van de route lopen hier veel mensen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus El Rio (TF-145)
Lengte:
5 km
Tijdsduur:
1.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (onverantwoord); wandelstokken aanbevolen en stapzekerheid.

Gewandeld:
21/11/2022
Verbindingen:

El Rio (TF-145)
Bus: waypoint Bus El Rio (TF-145), lijn 275 (haltes 2278/37)
Auto: waypoint Pista de Las Hiedras