9.81 Benijo RW2 (TF-134)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zwaar en heel fraai!
Vertrekpunt waypoint Benijo in de directe nabijheid van restaurant El Fronton. Alle parkeerterreinen rondom de restaurants zijn privé. Jammer dat de gemeente niet gezorgd heeft voor een ‘gemeentelijk’ parkeerterrein voor wandelaars etc.

Gaan eerst richting El Draguillo over de gelijknamige Pista. Nadat we het gehucht verlaten steken we de Barranco de las Casas over met een brug (!) met een vermelding dat de bewegwijzerde route ‘gesloten’ is.
Het pad is redelijk goed begaanbaar maar het is stijgen én dalen. Redelijk inspannend. Waar wij de bewegwijzering verlaten is een duidelijk pad (met een kruis).
Als we dit pad zouden blijven volgen, komen we weer op de bewegwijzerde route.
Bij waypoint 9.81 wandelpad splitst zich een wandelpad af. De eerste meters minder duidelijk maar daarna ‘wijst’ het pad zich grotendeels zelf. Aan de ondergrond is te zien dat het pad regelmatig belopen wordt. Soms lijkt het pad te stoppen (meestal ietwat te ver gelopen) maar na even ‘kijken’ zien we het pad toch verder (omhoog) gaan!
Hoe verder we komen hoe pittiger de stijging. Bij waypoint 9.81 naar uitzichtpunt is een lastig gedeelte. We zien het pad ‘onder’ ons maar het hoogteverschil is te groot. Na enig ‘kijken’ zien wij een verantwoorde mogelijkheid (weer) op het pad te komen.
Zijn niet naar het uitzichtpunt geweest en weten niet of dit mogelijk en/of verantwoord is.

Nog even doorbijten en dan zijn we weer op een bewegwijzerde route. Maken een uitstapje naar Montaña de Tafada. Wijken weer vrij snel van de bewegwijzering af. Ook nu stijgen en dalen we! Het pad wordt wel onderhouden! Bij de kruising Cruz del Draguillo gaan we ‘over’ op de PR TF-6 (geen aanwijsbord). Nu beginnen we straf te dalen maar bij de e.v. richtingaanwijzers waar o.a. Benijo vermeld staat (2.5 km) zijn we nog op ca. 460 meter hoogte! Maar ook nu óók nog stijgen en dalen. Bij waypoint 9.81 klimmen we op de rots om (weer) te genieten van het uitzicht. De Camino del Hediondo komt uit op de Pista Lomo Benijo. Zijn dan op een steenworpafstand van ons beginpunt!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-134, waypoint Benijo
Lengte:
11.9 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
900 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen (onverantwoord); wandelstokken aanbevolen en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
13/03/2022
Verbindingen:

Benijo (TF-134)
Bus: geen
Auto: TF-134, waypoint Benijo