9.80 Tegueste RW5 (TF-13)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselend, fraai maar zwaar.
Parkeerplaats aan de TF-13. De laatste jaren is de parkeerplaats ‘voller’ geworden. Bushalte in directe nabijheid. Eerst een kort stuk langs de TF-13 en dan gaan we richting Cementerio (tijdens onze wandeling werkzaamheden aan deze toegangsweg). Het asfalt gaat later over in een onverharde weg en de uitzichten zijn fraai. Als we op de Calle Infierno komen krijgen we flink stuk asfalt. Gelukkig wordt de weg vrij weinig bereden.

Als we de Camino Varianes ingaan is een kort gedeelte verhard. Daarna onverhard weg tot aan de TF-154. Volgen deze kort en bij de bushalte Valle Molina gaan we de gelijknamige straat in. Heel kort: gaan daarna links de Camino/Calle de la Padilla Alto op. Even vóór waypoint 9.80 pad waarheen is een bord geplaatst dat de weg uitsluitend voor ‘geautoriseerden’ toegankelijk is. Zou je van de andere kant komen is er geen overeenkomstig bord!
Bij genoemd waypoint gaat een pad omhoog. Splitst zich later in een ‘beneden’ pad (loopt feitelijk dood op omgevallen bomen) en een ‘boven’ pad dat langs een hek gaat. Omdat we teveel afweken van de route zijn we weer teruggekeerd.

De weg gaat over in een smal pad dat niet veel belopen wordt. Het pad is goed zichtbaar én te lopen maar bramen doen wel een aanslag op (een kort gedeelte van) de doorgang. Met bramen hebben wij geen goede ervaringen: ze blijven groeien!
Even voorbij waypoint Bus El Portezuelo (TF-154) krijgen we de Calle Las Rosetas die (gelukkig) overgaat in een pad/onverharde weg.  Bij regen plakt er heel veel aan de schoenen, zo is -helaas – onze (niet verwachte) ervaring!
In de omgeving van waypoint 9.80 El Español (zendmasten) is klaarblijkelijk een cross-terrein. Er zijn daar veel bomen omgezaagd die de doorgang (enigszins) belemmeren. Even later krijgen we een fraaie‘ grintweg’ (= terrein Mesa Mota). Bij het verlaten van de grintweg krijgen we een pad. Gaat later over in een weg die ons leidt naar ons beginpunt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
16.7 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen. Voor de zekerheid snoeischaar meenemen (zie tekst over bramen).

Gewandeld:
09/03/2022
Verbindingen:

Tegueste  (TF-13)
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13