9.79 Las Mercedes RW4 (TF-12)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraaie wandeling! Vertrekpunt de bushalte aan de TF-12 of de kerk. Wij zijn vertrokken vanaf de kerk waar de bewegwijzerde wandeling richting Cruz del Carmen begint. Het eerste gedeelte gaat parallel met de TF-12. We kunnen direct genieten van de omgeving.
Komen vrij snel in het ‘bos’. Paden kunnen –  bij regen –  (zeer) glibberig zijn. Nu is de ondergrond  ‘vochtig’ en dan is het ook oppassen. Gaan drie keer met een bruggetje over de Barranco de Las Mercedes. Hebben de Area Recreativa Llano de Los Viejos bekeken waar op dit uur niemand aanwezig is!

Als we de TF-12 voor de 2e keer zijn overgestoken zijn we in de directe nabijheid van het uitzichtpunt Llano de Los Loros. Indrukwekkend omdat het helder weer is! Gaan het pad op dat halverwege de vlonder begint. Geen gemakkelijk pad. Op een aantal punten vervelende afdalingen (andersom valt bijna altijd mee!). Kunnen weer genieten van de zeer fraaie omgeving.

Eenmaal op de Camino Jardino is het ‘leed’ van het vervelende pad weer snel vergeten. Is wel asfalt maar de daling is redelijk mild. We gaan de Pista Del Tomadero op en willen het pad gaan belopen wat wij al een aantal keren hebben gedaan. Echter een waarschuwingsbord ‘verbiedt’ ons verder te gaan. Genegeerd maar even verder is een hek geplaatst met een hangslot! Wel of niet terecht maar het is helaas een ‘feit’. Bij waypoint 9.79.2 verboden pad een nieuwe poging gedaan maar ook daar zien we hetzelfde bord als bij waypoint 9.79.1 verboden pad. Het ‘verboden’ pad ligt heel mooi in het landschap aan de ‘achterkant’ van het dorp. Vinden wij wel een gemis(te kans).

Op basis van deze ervaring zijn de wandelingen 9.29 (Las Mercedes RW1), 9.41 (Valle Luis etc) en 9.65 (La Laguna RW2) aangepast.

Volgen heel kort de TF-113 (Camino Las Mercedes). Weinig ruimte voor de wandelaar en een vrij drukke weg. Zijn nu weer dicht bij onze eindbestemming: de kerk van Las Mercedes.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Mercedes, waypoint BusLasMercedes
Lengte:
6.4 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.
Zónder ‘controle’ naar de afgesloten paden: ca. 5.6 km.

Gewandeld:
22/01/2022
Verbindingen:

Las Mercedes (TF-12)
Bus: waypoint BusLasMercedes, lijnen 270, 271, 273, 274, 275 en 076, haltes 2090/2082 (Cruz El Camino)
Auto: in nabijheid bushalte OF waypoint Las Mercedes (bij kerk)