9.78 Las Mercedes RW3 (TF-12)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelbare en afwisselende wandeling.
Vertrekpunt waypoint BusLasMercedes aan de TF-12 óf waypoint 9.78 (TF-12). Volgens de OSM-kaart is daar óók een bushalte (Llano Los Viejos). Hebben wij niet gecheckt.
De beschrijving is vanaf waypoint 9.78 (TF-12). De GPS wijkt meerdere keren van de kaartroute af maar wij zijn – volgens de bewegwijzering – op de route naar Cruz del Carmen. We moeten een flink hoogteverschil overbruggen maar er zijn veel houten palen op de bodem bevestigd om het ons gemakkelijk(er) te maken. Zónder deze palen zou het o.i. bij regen op een glibberpartij kunnen uitlopen!

Bij Cruz del Carmen hebben wij geen uitzicht bij het bekende uitzichtpunt. Niet ongewoon in dit gebied! Lopen langs het restaurant en steken even later de TF-12 over. Volgen kort de bewegwijzering en gaan dan links – de trappen – af! Het pad ligt bóven de TF-12. Steken daarna de TF-143 over. Het meest gemakkelijk is ‘rechtdoor’ te lopen maar wij wijken even af en houden rechts aan. Waar de kaart aangeeft dat we weer op de Camino ‘moeten’ komen is het even zoeken maar er gaat een duidelijk pad richting de Camino. Alleen de ‘ingang’ ligt vol met takken. Komen weer op de brede Camino. Bij een splitsing kiezen we ervoor ‘rechtdoor’ te gaan. Hoe verder we komen hoe smaller het pad wordt maar we komen wéér uit bij de Camino!

Krijgen nu een fraai ‘open’ gedeelte in het landschap. Bij waypoint KnoopPunt2GR131 is er asfalt en we dalen dan heel sterk richting TF-12. Geen gemakkelijk gedeelte. Passeren de bushalte (geen parkeerruimte meer) en gaan ook langs de kerk (wel parkeerplaats) en komen dan op de bewegwijzerde route richting Cruz de Carmen die ons naar het beginpunt brengt. Weer een stevige stijging via o.a. de bekende palen. Steken een aantal keren de Barranco de las Mercedes over met een aangenaam bruggetje.

Wandeling wordt sterk afgeraden bij regen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Mercedes, waypoint BusLasMercedes
Lengte:
6.4 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
350 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
12/01/2022
Verbindingen:

Las Mercedes (TF-12)
Bus: waypoint BusLasMercedes, lijnen 270, 271, 273, 274, 275 en 076, haltes 2090/2082 (Cruz El Camino)
Auto: in nabijheid bushalte OF waypoint 9.78 (TF-12)