9.76 Barranco Agua de Dios ht-rw (Tegueste)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Langs de barranco: fraai; langs de bebouwing: saai. Dáárom adviseren wij heen en weer te lopen. Zowel heen-en terugweg mooie vergezichten.
Ons ‘vaste’ vertrekpunt is de bushalte of de parkeerplaats aan de TF-13. De Travesía Los Laureles is ingelegd met stenen/keien. Goed beloopbaar maar niet aangenaam. Steken voor de 1e keer de Bco Agua de Dios over (gemarkeerde route) middels een brug en komen even later op de Calle El Naciente. Bij waypoint 9.76 Isora is het blijkbaar ook mogelijk de barranco over te steken.

De weg gaat over in een pad en ligt heel fraai in het landschap. Hadden we vooraf niet verwacht! Daar waar het pad zich splitst (hadden vooraf een rondwandeling voorbereid) gaan we naar ‘beneden’. Een niet gemakkelijk pad omdat we snel dalen. Bij waypoint 9.76 Lastig Punt is het extra opletten! Bij en na regen niet wandelen. Het pad buigt zich niet af naar de TF-13. Maar met enige voorzichtigheid is het goed mogelijk om op de TF-13 te komen. (Hebben het pad nog even gevolgd maar het leek erop dat het ‘geblokkeerd’ was door ‘vallend’ los gesteente. Zijn dáárom niet doorgelopen om de onverharde weg te bereiken die onder ons lag.)

Gaan de barranco over via de brug van de TF-13 en denken dan aan te sluiten op de Camino Real maar deze ligt ‘boven’ ons……
Daarna de eerst mogelijke ‘afslag’ genomen en gaan dan langs – meestentijds – saaie bebouwing. De eerstvolgende mogelijkheid om weer op het fraaie pad te komen hebben wij aangegrepen! Kunnen dan weer genieten van het landschap. Hebben wij waypoint 9.76 Isora nog even getwijfeld of we deze (3e) ‘overgang’ zouden doen maar zijn toch doorgelopen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
8.2 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.
Advies: heen en terug wandelen! Afstand 7 km

Gewandeld:
13/12/2021
Verbindingen:

Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13