9.75 Mirador de Zapata RW2 (TF-143)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte wandeling met fraaie gedeelten. Bij regen zéker niet wandelen en wandelstokken zijn – bij droge condities – óók aanbevolen. In de nabijheid van waypoint 9.75 LastigPunt is het van belang stapzeker te zijn. Heel straffe daling. De takken en boomstammen langs het pad zijn dan een welkome steun! Andersom lijkt ons ook geen pretje.

Hebben eerst een uitstapje gemaakt naar Mirador de Las Lajas. De struiken zijn echter zo hoog dat van uitzicht weinig sprake meer is. Dát is geen uitzondering op Tenerife!
Waar we de ‘echte’ rondwandeling beginnen is een breed pad die langzamerhand steeds smaller wordt. Bij hoogtevrees niet aangenaam. Dat op het laatste stuk wordt gelopen is goed te zien maar de daling is heel straf. Voorzichtigheid is dan geboden. Komen dan weer op een ‘breed’ pad en even later verschijnen de uitzichten en daarmee ook mogelijk de hoogtevrees.

De vreugde van de uitzichten duurt niet zo lang omdat we weer in het bos verdwijnen. Als we van de onverharde weg overstappen naar een pad begint een flinke stijging tot aan ons vertrekpunt. Ook hier kan de ondergrond glad zijn bij regen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Mirador de Zapata TF-143
Lengte:
7.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
250 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, wandelstokken aanbevolen, stapzekerheid en geen hoogtevrees.

Gewandeld:
22/11/2021
Verbindingen:

Mirador de Zapata (TF-143)
Bus: geen
Auto: waypoint Mirador de Zapata TF-143