9.74 Mirador de Zapata RW1 (TF-143)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Boswandeling met op twee punten fraaie uitzichten: het vertrekpunt én Mirador Cruz del Carmen. Niet bij regen wandelen want dan kán de ondergrond erg glad zijn!
Vertrek met de bus is mogelijk vanaf Cruz del Carmen maar dan stijg je in het 2e deel van de wandeling het meest. Blijft dan ook een lichte wandeling.

Wij zijn vertrokken vanaf Mirador de Zapata. Het eerste gedeelte daalt flink. Bij regen ‘spekglad’.
De stijging naar Cruz del Carmen is ‘mild’. Laatste gedeelte een trap van ruim 20 treden voordat we op de bewegwijzerde route komen! Bij Cruz del Carmen kan de inwendige mens versterkt worden en er is ook een infocentrum en niet te vergeten een kapel. Druk punt waar veel toeristen en wandelaars samenkomen.

Gaan eerst de bewegwijzerde route richting Tegueste op (PR TF 12). Op een aantal punten zijn boomstammen aangebracht waar de daling te sterk is. O.i. bedoeld als de ondergrond (te) nat is. ‘Normaliter’ kun je goed wandelen zonder gebruik te maken van de boomstammentrap. Daar waar we de bewegwijzerde route verlaten gaan we feitelijk parallel lopen met de TF-143. Korte gedeelten zelfs op de TF-143 maar er is voldoende ruimte naast het asfalt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Mirador de Zapata TF-143
Lengte:
5.4 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen (bij natte condities).

Gewandeld:
15/11/2021
Verbindingen:

Mirador de Zapata (TF-143)
Bus: geen
Auto: waypoint Mirador de Zapata TF-143