9.73 Cueva Bermeja h/t (TF-11)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraai maar zwaar! Vrij korte wandeling maar de moeilijkheidsgraad vinden wij erg hoog. Een aantal keren moet de (niet gemakkelijke) barranco overgestoken worden. Daar waar het pad aan de overkant begint is niet altijd (duidelijk) te zien. Ook zijn er grondverschuivingen geweest die niet positief zijn voor de begaanbaarheid.

Vooraf hadden wij een rondwandeling ingepland maar bij waypoint 9.73 doodloper hebben wij geen pad gezien dat volgens de OSM-data er wel moet zijn. Het gebied is erg ‘ruig’ en wij konden ons niet voorstellen dat er een begaanbaar pad zou kunnen zijn. Bij waypoint 9.73 doodloper? hebben wij bewust een vraagteken toegevoegd omdat we er niet zeker van zijn óf daar een pad begint. Het leek er wel op maar we hadden er niet zoveel vertrouwen in. Het zou dan voor de verbinding moeten zorgen met 9.38 Valle Brosque RW die als enige wandeling in ons bestand nog niet met een andere wandeling verbonden is.
Ongeveer halverwege zou zich nog een pad afbuigen naar Cantera de Jagua, een loodrechte rotsformatie. Maar het pad liep helaas niet door.

Met name aan het eind van het pad is niet altijd duidelijk te zien waar het pad is. Reden is dat in dit gebied geiten worden gehoed die veel paadjes kunnen maken. Met name het allerlaatste stuk naar waypoint 9.73 doodloper zijn veel ‘paadjes’ die voor verwarring zorgen. Dit is óók te zien aan de ‘dubbele’ track die van elkaar afwijkt. In dit soort gevallen is de GPS een noodzakelijk wondermachientje om weer op de juiste route te komen!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus Cueva Bermeja TF-11
Lengte:
6.9 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 600 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
03/11/2021
Verbindingen:

Cueva Bermeja (TF-11)
Bus: waypoint Bus Cueva Bermeja TF-11, lijnen 910, 945/6/7, haltes 9180/9333
Auto: waypoint Calle Cueva Bermeja