9.72 Cueva Bermeja RW1 (TF-11)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Kort, fraai en licht! Echter: stapzeker, geen hoogtevrees en wandelstokken!
Met de bus is Cueva Bermeja goed bereikbaar. Zo óók met de auto maar het parkeren is lastig omdat er weinig plaats is. Hadden blijkbaar geparkeerd op een ‘privé parkeerplaats’ én daar zijn we ‘weggestuurd’ toen we klaar waren om te vertrekken!

Ondanks het feit dat de stijging (slechts) ca. 225 meter (totaal)  is, is er een aantal niet gemakkelijke punten. Met name daar waar de barranco overgestoken moet worden. Het is van belang daarvoor de tijd te nemen en te ‘kijken’ of de route aan de overkant zichtbaar is. In bijna alle gevallen is het pad duidelijk zichtbaar maar wandelstenen zijn goede (extra) richting aanwijzers.

Het ‘terugpad’ voert deels langs bebouwing. Blijft altijd bijzonder de flats en huizen ‘onder’ je te zien. Aan het eind even goed opletten en dan komen we uit bij een aantal trappen. Het lijkt alsof je (soms) niet verder kunt maar dóórlopen en dan zien we de TF-11 voor ons. Oversteken en aan de overkant is een breed voetpad dat ons leidt naar Cueva Bermeja waar we de weg opnieuw moeten oversteken.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
waypoint Bus Cueva Bermeja TF-11
Lengte:
4.3 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
225 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
03/11/2021
Verbindingen:

Cueva Bermeja (TF-11)
Bus: waypoint Bus Cueva Bermeja TF-11, lijnen 910, 945/6/7, haltes 9180/9333
Auto: waypoint Calle Cueva Bermeja