9.71 Cruce Bejias h/t (TF-143)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een zeer korte maar bijzondere wandeling.
Geen hoogtevrees en stapzekerheid! Wij hadden het voornemen een rondwandeling te maken maar wij zijn teruggekeerd vanwege ‘hoogtevrees’. Bovendien ‘daalt’ het pad – op een aantal plaatsen – heel snel. Bij een natte ondergrond is de wandeling zéker niet aan te raden.
Op het punt waar we zijn teruggekeerd hadden we ca. 1/3 van het pad gelopen. Omhoog is meestal ietwat gemakkelijker maar wij hebben ervan afgezien het pad vanaf de ‘onderkant’ te verkennen.
Heeft ongetwijfeld ook met de leeftijd te maken……

Vertrek vanaf de kruising TF-143 richting Bejias waar een bushalte is. Met enig kunst- en vliegwerk kun je daar de auto parkeren. Een kort gedeelte via de TF-143 en dan gaan we een snel stijgend pad op. Fungeert als ‘afsnijder’. Niet gemakkelijk!. Op de terugweg hebben we deze afsnijder niet genomen. Komen dan weer op de TF-143 en even verderop gaan we weer een pad op dat – omhoog – goed te lopen is. Bij de ‘kruising’ gaat er een duidelijk pad naar links.

Hoe verder we komen hoe onaangenamer het pad wordt ondanks het feit dat aan de ondergrond te zien is dat het wel (druk?) belopen wordt. Bij waypoint 9.71 eindpunt is een prachtig uitzichtpunt. Hebben nog even om de hoek gekeken en hebben toen besloten terug te keren. Reden daarvan was dat we al een aantal hindernissen hadden gehad én niet wetende wat er mogelijk nog komen zou.

Houden ons aanbevolen voor ervaringen van degene die dit pad volledig heeft gewandeld.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Bushalte Cruce Bejias (TF-143), waypoint BusCruceBejiasTF143
Lengte:
2.3 km
Tijdsduur:
1 uur
Hoogteverschil:
170 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees, niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.
Wij hebben wandeling niet afgemaakt vanwege hoogtevrees en ‘kwaliteit’ van het pad.

Gewandeld:
20/02/2020
Verbindingen:

Cruce Bejias TF-143
Bus: waypoint BusCruceBejiasTF143, lijn 274, halte 2215/25 (gezien frequentie niet aan te raden)
Auto: idem