9.69 La Laguna RW3

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselend en zwaar. O.a. vanwege afstand en het meer dan 1 keer stijgen én dalen.
Vertrekken vanaf de (betaald; 0.60 cent per uur 2020) parkeerplaats aan de Calle Quinteras. In de directe nabijheid is ook een ‘vrije’ grote parkeerplaats. Het eerste gedeelte gaat door de binnenstad en langs de Catedral de Nuestra Senora de Los Remedios. Langzamerhand komen we in de buitenwijken van La Laguna en halverwege de Camino Tornero eindigt het asfalt!

Een deel van de route is onderdeel van een ‘oude’ bewegwijzerde route maar de bordjes zijn afgebroken en/of ‘gesloopt’. Hier en daar zie je nog ‘merktekens’. Jammer dat deze (plaatselijke) routes van Tegueste nooit onderhouden zijn!
Op de Garmin-kaart staan de meeste door ons bewandelde wegen als ‘onverhard’ maar dit is helaas niet het geval. Daar waar toch geasfalteerd is, is het stijgen altijd zwaarder.

De toegangsweg naar de Area Recreativa Mesa Mota is een normale geasfalteerde weg. Daalt redelijk snel. Als we op de Avenida Universidad komen valt het ons op dat aan weerszijden fraaie huizen staan én dat de straat met een ketting is afgezet waardoor een brede wandelpromenade is ontstaan. Toch zien we ‘opritten’ naar de huizen. De bewoners hebben klaarblijkelijk veel invloed gehad om de straat op deze manier ‘verkeersluw’ te maken.
Lopen nog door de binnenstad die nu geheel tot leven is gekomen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Laguna, Calle Quinteras, waypoint Calle Quinteras
Lengte:
15.4 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken ‘vereist’; niet bij regen.

Gewandeld:
14/02/2020
Verbindingen:

La Laguna
Bus: in nabijheid diverse haltes. Bij stadhuis en politie. Taxistandplaats bij Ermita de San Miguel.
Auto: in nabijheid Calle Quinteras (betaald [0.60 per uur 2020] en onbetaald)