9.68 Cruz del Carmen RW1 (TF-12)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Lichte ‘bos’ wandeling.
Vertrek vanaf bushalte/parkeerplaats Cruz del Carmen. Op tijd vertrekken voor voldoende parkeerruimte. Aan het eind van de morgen is het ‘wachten’ op een parkeerplaats! In dit gebied waar het bladerdek meestal goed gesloten is, is de ontvangst van de GPS niet altijd optimaal. Aan de track is op een aantal plaatsen te zien dat hij moeite heeft met de plaatsbepaling. Bij regenachtig weer (advies niet lopen) kan het nog erger zijn.

Eerst krijgen we een daling via de bewegwijzerde route. Kan bij regen o.i. behoorlijk glibberig zijn. De Pista de Las Yedras heeft relatief weinig hoogteverschil. Bij een beperkt aantal punten is er uitzicht op het fraaie landschap. Bij waypoint 9.69 einde rolstoelpad eindigt – tot onze verrassing – een rolstoel pad. Weten (helaas) niet waar het pad begint!

We verlaten de Pista en gaan met een scherpe bocht een steil pad omhoog. Het ‘zwaarste’ gedeelte van de route ondanks dat de afstand slechts 100 meter is! Komen dan weer op de bewegwijzerde route richting Cruz del Carmen. Relatief milde stijging. Op drie punten zijn bielzen neergelegd om het ‘klimmen’ gemakkelijker te maken. Bij regen kan een groot deel van de bewegwijzerde route behoorlijk glad worden en/of zijn. En regen is in dit gebied geen uitzondering.
Bij Cruz del Carmen nog even genoten van het uitzichtpunt maar vanwege een Calima geen helder zicht.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Cruz del Carmen (TF-12), waypoint CruzdelCarmen
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
13/02/2020
Verbindingen:

Cruz del Carmen TF-12
Bus: Cruz del Carmen, waypoint CruzdelCarmen, lijnen 273, 275, 076 en 077, haltes 2232/2234
Auto: idem