9.67 Las Carboneras RW2 (TF-145)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Route met fenomenale uitzichten!
Wij vertrekken vanaf de kerk van Las Carboneras. Aan de ‘voet’ van de kerk is de eindhalte van buslijn 275. Gaan eerst richting Chinamada (PR TF-10.1). Eerste gedeelte via asfalt maar dan houden we links aan en komen op een pad met heel mooie uitzichten. Op een aantal punten zijn leuningen aangebracht!

In Chinamada is het meestal een drukte van belang maar vanwege het vroege tijdstip (!) en de weersomstandigheden hebben wij niemand gezien! In de wandeling is het waypoint BusCarbonerasTF145 opgenomen maar wij zijn bijna overtuigd dat de buslijn 275 stopt bij Las Carboneras en niet verder gaat. In Chinamada hebben wij nog een extra rondje gemaakt en naar het bijzonder fraai uitzichtpunt gelopen. Aanrader!

Komen dan weer op de ‘hoofd’ route PR TF-10 richting Cruz del Carmen. Opnieuw fraaie uitzichten! Bij de ‘kruising’ naar de PR TF 10.1 is het weer ‘genieten’ van de omgeving. Gaan nu dalen richting Las Carboneras en opnieuw is het heel mooi!

Als de route ‘buitenom’ genomen wordt is de afstand 7.3 km (middelzwaar); met de ‘afsnijder’ is het ca. 5.2 km (licht). Het tussenstuk is h/t ca. 600 meter.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-145, waypoint Las Carboneras of waypoint BusCarbonerasTF145
Lengte:
7.9 km
Tijdsduur:
2.5 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
10/04/2019
Verbindingen:

Las Carboneras TF-145
Bus: TF-145, lijn 275, eindhalte, waypoint BusCarbonerasTF145
Auto: waypoint Las Carboneras