9.66 Pista Hoya de Los Juncos h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Géén hoogtevrees, niet bij regen, stapzekerheid en wandelstokken ‘vereist’. Zware wandeling in een adembenemend gebied! Zwaar vanwege o.a. uiterste concentratie!

Vertrekpunt is waypoint BusIguesteSA waar ook parkeerruimte voor de auto is (10.5 km) OF waypoint Pista Hoya (5.4 km). Dit waypoint is uitsluitend met de auto bereikbaar. Met enige voorzichtigheid is parkeren mogelijk.
Het eerste deel van de wandeling, deels via de Pista, gaat door een mooi gebied. Milde stijging over asfalt. Héén en terug – tot aan – waypoint Pista Hoya ca. 1.5 uur en totaal ca. 170 meter stijging. Vanaf dit waypoint begint een sterkere stijging en bij het pad begint de ‘echte’ stijging. Niet gemakkelijk!

Bij waypoint 9.66.1 hebben we (op de terugweg) nog een verkenning uitgevoerd maar hebben geen pad gevonden. Bij dit waypoint zijn ‘kale’ rotsen en dan kost het bijna altijd moeite het pad aan de ‘andere’ kant te vinden. De omgeving van de rotsen is wel fotogeniek!

Het pad is op meerdere punten over een flinke afstand ‘begroeid’ met planten/struiken. Je ‘ziet’ het pad maar omdat de ondergrond niet zichtbaar is, is het raadzaam voorzichtig te lopen omdat er een steen kan liggen of een gat kan zijn waar je in stapt. O.i. vraagt het pad veel aandacht en concentratie. Voor het genieten van de omgeving is het dan raadzaam een pauze te nemen.

Aan het ‘eind’ van de wandeling krijgen we weer kale rotsen met zeer fraai uitzicht aan beide kanten. Zien het pad maar helaas ‘verdwijnt’ het. Een zeer smalle richel zou de verbinding kúnnen zijn maar wij hebben het niet geprobeerd. Niet mogelijk een blik te werpen óver de richel en hebben vastgesteld dat het niet verantwoord is verder te gaan.

De vooraf uitgezette rondwandeling is hiermee een heen én terug wandeling geworden. Desalniettemin een wandeling in een zeer fraai stuk natuur.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Igueste de San Andres, TF-121, waypoint BusIguesteSA
Lengte:
10.5 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
570 meter (totaal); vanaf waypoint Pista Hoya 400 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken ‘vereist’, géén hoogtevrees en stapzekerheid.
Vertrek vanaf Pista Hoya 5.4 km: 2.5 uur.

Gewandeld:
04/03/2019
Verbindingen:

Igueste de San Andres TF-121
Bus: Igueste de San Andres, TF-121, waypoint BusIguesteSA, lijn 945, haltes 1722 en 1731
Auto: idem OF waypoint Pista Hoya