9.65 La Laguna RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Schitterende maar zware wandeling! Vertrekken met de auto vanaf de (betaald; 0.60 cent per uur 2018) parkeerplaats aan de Calle Quinteras. In de directe nabijheid is ook een ‘vrije’ grote parkeerplaats. Gaan de brug over (TF-13) en gaan richting San Roque. Krijgen nu een ‘zwaar’ gedeelte asfalt voor onze kiezen. Het is meestal een verademing als we in zo’n situatie het asfalt verlaten ondanks het feit dat het pad ook niet gemakkelijk te lopen is. Het eerste gedeelte gaat prima maar hoe dichter we in de buurt komen van de Mesa la Gallardina hoe lastiger het wordt. Het lijkt wel of er ‘tig’ paadjes zijn. Eénmaal op het hoogste punt zien we – onder ons – het pad heel duidelijk. Hebben naar alle waarschijnlijkheid naar ‘ons’ te volgen pad een ‘afsnijder’ gemaakt! De OSM kaart geeft aan dat het pad ‘doorloopt’ over de rotspunt maar dit is niet het geval. Het kán wel (met enig ‘daal’ werk) maar het door ons gevolgde pad gaat ónder de rotspunt door.

Komen dan de op de Camino Lomo Largo waar een ‘officieel’ bord staat met de aanduiding Concepción de la Laguna 2.9 km. Echter zónder nummer! Op het vervolg van onze route staan meerdere aanwijsborden. Ook in La Laguna – op de terugweg – hebben we een dergelijk bord zien staan. Maar allemaal zonder nummer! Het gebied waar we lopen biedt prachtige uitzichten!

In de nabijheid van Las Mercedes krijgen we nog een heel fraai gedeelte. Is opgeschoond en met de nodige voorzichtigheid goed begaanbaar. Het fraaie gedeelte is helaas in 2022 afgesloten. Dáárom komen we eerder op de Camino Jardino. In een bocht verlaten we de Camino en komen dan op een oud pad dat ons naar Cruz del Carmen brengt. In Cruz del Carmen is een uitzichtpunt maar wij hebben onderweg mooiere punten gehad.

De terugweg is van een geheel ander karakter. Voor meer dan de helft asfalt maar slechts op een aantal punten minder aangenaam. O.a. bij waypoint 9.65.2 kunnen we genieten! Na ca. 500 meter komen we definitief op het asfalt. Passeren het kerkje van Las Canteras en steken even later de TF-12 over. Tot aan La Laguna lopen we grotendeels langs de Barranco de Las Mercedes. Het laatste stuk van de wandeling gaat over (?) de Barranco Gonzalianez. O.i. gaat het water onder de weg door en is de weg bedoeld voor overloop bij zware regenval.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Laguna, Calle Quinteras, waypoint Calle Quinteras
Lengte:
15.4 km
Tijdsduur:
5.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken ‘vereist’; niet bij regen

Gewandeld:
21/12/2018
Verbindingen:

La Laguna
Bus: in nabijheid diverse haltes. Bij stadhuis en politie.Taxistandplaats bij Ermita de San Miguel.
Auto: in nabijheid Calle Quinteras (betaald [0.60 per uur 2018] en onbetaald)