9.64 La Laguna RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Fraaie en lichte wandeling. Vertrekken met de auto vanaf de (betaald; 0.60 cent per uur 2018) parkeerplaats aan de Calle Quinteras. In de directe nabijheid is ook een ‘vrije’ grote parkeerplaats. Lopen door een fraai gedeelte van de stad. Met name het laatste stuk tot aan de Ermita de San Diego is niet het meest arme gedeelte van de stad!
Bij de Ermita gaan we linksaf een pad op en korte tijd daarna gaan we rechts. Op sommige punten worden de palmen ietwat te ‘dik’ maar we kunnen er nog goed langs. Voorbij de ‘omheining’ van de Ermita gaan we wat meer stijgen en komen we meer in ‘open’ gebied. Waar we een (on)verharde weg opgaan is het verboden van auto’s en motoren. Voorheen een ‘circuit’ maar het hele terrein is ‘omgespit’ en klaargemaakt voor het planten van struiken etc.

Als we de (on)verharde weg verlaten komen we op een breed pad. Op sommige punten fraai uitzicht op de omgeving van Tegueste. Bij een ‘kruising’ wordt het pad lastiger. Op een aantal plaatsen zelfs heel lastig omdat we ‘dalen’. Bij regen is het o.i. onverantwoord dit pad te lopen. Komen uit op de Calle El Cine en steken de TF-13 over. Is ‘asfalt’ maar tot aan onze eindbestemming uitstekend te lopen vanwege het geringe hoogteverschil.

Volgen de Barranco de Las Mercedes waar redelijk wat water doorgaat. Ook kunnen we genieten van de omgeving van La Laguna! Als we op de TF-113 uitkomen zien we dat er aan weerszijden van de weg een ‘hardloop’ tracé is. Het laatste gedeelte van de wandeling gaat door (over?) de Barranco de Gonzalianez. Een heel rustig gedeelte van de stad!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Laguna, Calle Quinteras, waypoint Calle Quinteras
Lengte:
10.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen; niet bij regen.

Gewandeld:
28/11/2018
Verbindingen:

La Laguna
Bus: in nabijheid diverse haltes. Bij stadhuis en politie.Taxistandplaats bij Ermita de San Miguel
Auto: in nabijheid Calle Quinteras (betaald [0.60 per uur 2018] en onbetaald)