9.63 La Laguna – Tegueste

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Ondanks het feit dat wij de wandeling hebben gelopen vanaf La Laguna is het de ‘pelgrims’ route vanaf Tegueste naar La Laguna. We hebben – aan het eind – nog een uitstapje naar Mirador San Roque eraan toegevoegd. Heel ‘aparte’ route. Deels door het oude stadscentrum van La Laguna. Op het tijdstip van ons vertrek nog erg rustig!

Vertrekken met de auto vanaf de (betaald; 0.60 cent per uur 2018) parkeerplaats aan de Calle Quinteras. In de directe nabijheid is ook een ‘vrije’ grote parkeerplaats. Bij de betaalde parkeerplaats is de Iglesia de Santo Domingo (eindbestemming pelgrimsroute vanaf Tegueste?). Lopen eerst door het ‘oude’ stadscentrum en passeren de geheel gerestaureerde Catedral de La Laguna. Voordat we het oude stadscentrum verlaten lopen we nog bijna tegen de Iglesia de la Conceptión op. Ook een fraai gebouw.
In de buurt van de Ermita Las Gavias hebben we uitzicht op de stad. La Laguna ligt aan onze voeten!

We volgen de ‘pelgrimsroute’ en dan komt de Camino de las Peñuales tevoorschijn. Hebben dan uitzicht naar de noordkant. Een korte stevige afdaling over een moeilijk pad. Aangekomen bij het asfalt zien we zelfs een aanwijsbord: 1.3 km La Laguna en 1.7 km Tegueste (SL TG-01). Maar in La Laguna hebben we geen bord gezien!
De daling via het asfalt is redelijk te doen. Is altijd lastiger dan een pad en kost dan ook meer ‘knie-inspanning’.
Als we de TF-13 oversteken zien we opnieuw aanwijsborden. Naar de kerk van Tegueste is het nog 500 meter! Het eerste gedeelte (Camino Los Raureles) is een keienpad. Niet echt gemakkelijk. Hebben ons laten terugbrengen door een taxi (10 euro; vanaf de kerk richting de TF-13 is op de TF-13 een taxi-standplaats) naar de betaalde parkeerplaats in La Laguna.

Daarna ons uitstapje gemaakt naar de Mirador de San Roque. Een aanrader, waarvan de afstand, heen en terug, ca. 1.4 km is.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
La Laguna, Calle Quinteras, waypoint Calle Quinteras
Lengte:
7.6 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Bijna 400 meter stijgen; ruim 200 meter dalen.
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Wandelstokken aanbevolen; niet bij regen.
Zonder uitstapje Mirador San Roque 6.2 km

Gewandeld:
02/04/2018
Verbindingen:

La Laguna
Bus: in nabijheid diverse haltes. Bij stadhuis en politie.Taxistandplaats bij Ermita de San Miguel.
Auto: in nabijheid Calle Quinteras (betaald (0.60 per uur 2018) en onbetaald)
Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13