9.62 Tegueste RW4 (TF-13)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Afwisselende en fraaie wandeling. Uitstekende parkeerplaats aan de TF-13. Bushalte in directe nabijheid. Het eerste gedeelte (Los Raureles) is een ‘keien’ weg. Loopt niet echt gemakkelijk. De laatste 400 meter asfalt van de Calle El Caidero  – tot aan het begin van het pad – is een behoorlijke klim. Vertrek met de auto ook mogelijk vanaf waypoint Calle El Caidero. Afstand is dan ca. 8 km.

Aan het eind van de Calle El Caidero begint een sterk stijgend pad. Daar staat (meestal) tegenover dat het uitzicht prachtig is. Zo ook nu! Een aantal keren gaan we het bos in. De stijging is ook daar behoorlijk pittig vanwege de ondergrond. We hadden het idee dat de GPS ietwat in de war was. Dáárom aan- en uitgezet. Bij helder weer zijn er op bepaalde punten zeer fraaie uitzichten. Als we op de 4×4(jeep) weg komen is het gedaan met de uitzichten. We lopen nu een hele tijd door het bos maar het bloeien van veel planten – in deze tijd van het jaar – vergoedt veel, zo niet alles!

Bij waypoint 9.62 is een heel mooi uitzicht. Maar dat is niet het enige plek! Bij het info-paneel van PR TF-12 komen we op de Pista Los Dornajos. Grotendeels bos maar er zijn ook weidse uitzichten. Als we de Pista verlaten komen we al heel snel op het pad dat heel sterk afdaalt naar Tegueste. Een ‘lastig’ pad waar stapzekerheid heel belangrijk is. Vraagt behoorlijk veel inspanning. Bijna evenveel als de stijging in het begin van de wandeling! Zicht op de omgeving vergoedt (bijna) alles.
Als we op het asfalt komen is het nog ruim 1.5 km naar de TF-13 naar de bushalte/parkeerplaats.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
11.3 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
525 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen.
Vanaf waypoint Calle El Caidero ca. 8 km.

Gewandeld:
23/03/2018
Verbindingen:

Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13 OF waypoint Calle El Caidero