9.61 Las Carboneras RW1 (TF-145)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Wij vertrekken vanaf de kerk van Las Carboneras. Aan de ‘voet’ van de kerk is de eindhalte van buslijn 275. Route met fenomenale uitzichten! We lopen de TF-145 eerst ‘terug’ en gaan dan rechtsaf (bewegwijzerd naar Cruz del Carmen) een pad op dat feitelijk parallel gaat met de TF-145. In het open gebied genieten we met volle teugen van het ‘groene’ landschap!

Als we in het ‘bos’ komen, beter gezegd in de struiken, is het gedaan met het uitzicht. Ook is de ondergrond ‘nat’. Niet echt glibberig maar opletten is wel belangrijk! Wandelstokken zijn dan o.i. een vereiste. Zo nu en dan is er beperkt uitzicht maar dat mag geen naam hebben. Wel zijn er een paar mooie uitzichtpunten maar als we later weer in open gebied komen vallen deze uitzichtpunten in het niet. Zelfs hebben we – in de buurt van Taborno – uitzicht naar beide kanten! Bij helder weer indrukwekkend.

In Taborno volgen we eerst de TF-138 en gaan weer rechtsaf (= bewegwijzerd maar op dat punt niet aangeduid) en komen op een pad dat nat én glibberig is. Omdat het pad vrij sterk daalt is het van belang de ‘tijd’ te nemen: beter vijf minuten later op de plaats van bestemming dan helemaal niet! Zien een bordje – zonder opschrift – met een wandelaar. Hebben daar een waypoint 8.61 onbekend geplaatst. Opnieuw is het landschap een lust voor het oog. De stijging is echter ook niet voor de poes: Het laatste stuk is een echte kuitenbijter. Eenmaal op het asfalt zijn we weer heel dicht bij Las Carboneras.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-145, waypoint Las Carboneras of waypoint BusCarbonerasTF145
Lengte:
8.3 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken.

Gewandeld:
11/01/2018
Verbindingen:

Las Carboneras TF-145
Bus: TF-145, lijn 275, eindhalte, waypoint BusCarbonerasTF145
Auto: waypoint Las Carboneras