9.58 Tegueste RW3 (TF-13)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer zware maar mooie wandeling. Qua hoogteverschil (totaal) een zware wandeling maar omdat 3x gestegen moet worden én gezien de afstand classificeren we deze wandeling als zeer zwaar. Zéker niet bij regen en wandelstokken ‘verplicht’. Niet aan te raden in het weekend vanwege mountainbikers en het passeren van het circuit.

Uitstekende parkeerplaats aan de TF-13. Bushalte in directe nabijheid. Het eerste gedeelte (Los Raureles) is een ‘keien’ weg. Loopt niet écht aangenaam. De stijging via het asfalt krijg je nooit ‘cadeau’ en vraagt bijna altijd meer inspanning dan een ‘pad’. De 1e stijging is ruim 400 meter op een betrekkelijk korte afstand en is daarom behoorlijk pittig. De 2e stijging ca. 150 meter en de laatste stijging 100 meter. Totale stijging bedraagt bijna 800 meter.
Een aantal gedeelten van het pad zijn zeer sterk geërodeerd. Mede door de mountainbikers die feitelijk de paden ‘vernielen’. Bij regen o.i. nog gladder dan ijs!
Op een aantal punten hebben we waypoints geplaatst vanwege het fraaie uitzicht. Maar het zijn niet de enige punten. Bij waypoint 9.58.1 is het verboden (1) verder te lopen. Een ‘vee’ weg. Of dit (verbod) wel of niet toegestaan is, is ons niet bekend.

In Las Canteras steken we de TF-13 over en beginnen aan onze laatste klim in de wandeling. Het asfalt gaat over in een pad dat parallel loopt met een ‘waterleiding’ en gaan dan over de bergkam. Wij hebben rechts van de leiding gelopen maar hebben gezien dat links ook een pad is. Passeren het ‘circuit’ waar heel veel ‘wegen’ zijn gemaakt. Gaan nu de daling inzetten maar eenmaal aangekomen bij het asfalt (Camino de Las Penuelas) hebben we de grootste daling gehad en valt de daling, op het asfalt, erg mee.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
15 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
800 meter (totaal)
Zwaarte:
Zeer zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken aanbevolen en niet in het weekend

Gewandeld:
04/12/2017
Verbindingen:

Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13