9.57 Tegueste RW2 (TF-13)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzwaar en fraai! Advies: Met de wijzers van de klok lopen! Niet bij regen, wandelstokken ‘verplicht’ en geen hoogtevrees. Indrukwekkend landschap.

Uitstekende parkeerplaats aan de TF-13. Bushalte in directe nabijheid. Het eerste/laatste gedeelte (Los Raureles) is een ‘keien’ weg. Loopt niet écht aangenaam. Gaan via de kerk van Tegueste (daar is ook een informatiepunt van Parque Rural de Anaga). Als we op de Camino de Las Peñuelas komen beginnen we aan een redelijke stijging. Als we op de bergkam zijn gaan we linksaf een duidelijk pad op. ‘Rechtdoor’ gaat naar Bajamar (wandeling 9.55 Tegueste – Bajamar). Heel fraaie uitzichten op de kustlijn! Als we op de ‘Mesa’ (= tafel) uitkomen zien we dat er meerdere ‘paden’ zijn gevormd. Wijst zich ‘vanzelf’. Bij het uitzichtpunt waypoint Mesa de Tegina zou er een pad naar ‘beneden’ moeten gaan. Maar vanwege de harde wind op het plateau hebben wij het niet goed kunnen ‘verkennen’. Op het plateau is naar beide kanten uitzicht.

De terugweg, langs de bergkam, is even fraai als de heenweg! Bij het bordje ‘Camino de Las Peñuelas gaan we ‘rechtdoor’. Een pittige stijging staat ons te wachten. Maar het uitzicht vergoedt alles. We lopen feitelijk tegen een informatiepaneel aan over het gebied La Orilla. Het gebied is opnieuw ingeplant! Passeren een uitzichtpunt met als naam Monumento Al Donate. Gaan nu de daling inzetten en komen dan op de bewegwijzerde wandeling richting Tegueste (TF PR 12.1). Een heel straffe daling!
Als we op het asfalt zijn moeten we nog ruim 1.6 km. Een peulenschil in vergelijking met de afdaling!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
9.6 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
500 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
24/11/2017
Verbindingen:

Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13