9.56 Tegueste RW1 (TF-13)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zwaar en fraai! Advies: Tegen de wijzers van de klok lopen! Niet bij regen, wandelstokken ‘verplicht’ en geen hoogtevrees. Indrukwekkend landschap.

Uitstekende parkeerplaats aan de TF-13. Bushalte in directe nabijheid. Het eerste/laatste gedeelte (Los Raureles) is een ‘keien’ weg. Loopt niet écht aangenaam. Bij een Ermita houden we rechts aan en komen dan op de bewegwijzerde route Cruz del Carmen – Tegueste. Op het gedeelte dat wij gelopen hebben, hebben wij geen aanwijsbord gezien.
Op het punt dat we de geasfalteerde weg verlaten komen we op de Sendero la Orilla. Een zeer pittige klim door een fraai landschap!
Daarna komen we op de Pista Los Dornajos: een echte ‘bos’ wandeling. Aan de Pista worden werkzaamheden uitgevoerd (november 2017). Geen werkzaamheden in de weekenden en door-de-weeks mogen géén groepen passeren.

Als we op de PR TF-12 (Cruz del Carmen-Bajamar) arriveren ontvouwt zich weer een open landschap. Het eerste gedeelte is een 4×4 weg en loopt heel gemakkelijk. Op het punt waar we deze weg verlaten komen we op een pad dat zeer sterk daalt. Goed opletten!
Als we bij de barranco zijn is het met de daling afgelopen. Lopen parallel en zien dan – in de verte – een gebouwtje waar het kéérpunt van de wandeling is. Steken daarna de Barranco de la Goleto over (staat nu droog; i.t.t. wandeling 9.55 Tegueste – Bajamar). De stijging naar het 2e hoogste’ punt in de wandeling is veel aangenamer dan in het 1e gedeelte van de wandeling. Landschap blijft indrukwekkend!
Krijgen dan nog een fikse afdaling en komen dan uit op de geasfalteerde weg. Steken de Barranco Agua de Dias over en zijn dan weer in het zicht van onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
14 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
650 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
20/11/2017
Verbindingen:

Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (halte Campo Futbol Tegueste 1302/1353), lijnen 050/51 en 105
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13