9.55 Tegueste – Bajamar

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraaie en lichte wandeling! Gedeeltelijk bewegwijzerd. Prima pad. Echter: mountainbikers doen wel een aanslag op het pad. Bij een groot sportcomplex is een redelijk grote parkeerplaats aan de TF-13. In directe nabijheid van de bushalte. Gaan de Camino Los Raureles af (keienpad) en komen dan in het ‘centrum’ van Tegueste. Lopen langs de kerk (informatiepaneel over wandeling naar Cruz del Carmen PR TF-12.1). Bij het uitgaan van het dorp gaan we door de (natte) Barranco Aguas de Dios.

Tot onze verbazing zien wij daarna een bord met de tekst ‘SL TG-01 Camino de Las Peñuelas‘. Lijkt een ‘eigen’ uitvinding van de gemeente. In ieder geval zijn er – naar onze waarneming – geen ‘tekens’ geplaatst. We genieten van de prachtige omgeving! In de Barranco la Goleta staat ook een beetje water. Even verderop (bij vervallen gebouw) is de aansluiting met de bewegwijzerde wandeling vanaf Cruz del Carmen naar Bajamar PR TF-12 (9.02 Cruz del Carmen – Bajamar, onze 2e wandeling in het Anaga gebied).

Gaan nu echt zakken richting de kust. Onaangenaam verrast toen 3 mountainbikers – uit het niets – ons voorbijraasden. Een ernstig ongeluk zit dan in een klein hoekje! In Bajamar hebben we even langs de kust gelopen. Zee heel wild maar mooi. Gedeelten van de boulevard waren zelfs afgesloten. Maar er werd wel gezwommen in het ‘zee’ zwembad.
Logistiek: Met de bus terug (ca. 15 minuten reistijd). Geen taxi gezien!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, Tegueste, waypoint BusTegueste
Lengte:
8.6 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
200 meter stijgen; 650 meter dalen
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
05/04/2017
Verbindingen:

Tegueste TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusTegueste (Campo Futbol)
Auto: TF-13, parkeerplaats, waypoint Tegueste TF-13

Bajamar TF-13
Bus: TF-13, bij postkantoor (correos), waypoint Bajamar
Auto: TF-13 bij postkantoor (correos), waypoint Bajamar