9.54 Batán de Abajo RW4

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vanaf onze ‘standplaats’ in Guía de Isora is het bijna 2 uur rijden. Maar de omgeving van Batán de Abajo is ogen strelend. Zo ook de wandelingen! Onze kortste wandeling op de site! Lichte wandeling van bijna 2 km. Ons voornemen was een wandeling te maken van ca. 6 km maar bij waypoint 9.54 is er geen doorlopende route. Zou moeten aansluiten op de Lomo Los Dragos. Maar helaas niet gevonden.

Vertrekpunt is de bushalte van El Batán waar ook het enige restaurant is gevestigd. Het eerste gedeelte is de bewegwijzerde wandeling PR TF-11 (Cruz del Carmen -Punta del Hidalgo). Gaan linksaf van de bewegwijzerde route af en steken via een bruggetje de Barranco del Rio over en even verderop zou er een pad zich (naar rechts) moeten afbuigen. Er is een (oud) pad maar wij zijn vastgelopen. Het is niet de eerste keer dat dicht bij ‘bebouwing’ oude paden door ‘eigenaren’ worden afgesloten en/of versperd.

Hebben van de nood een deugd gemaakt en hebben de rondwandeling ‘Cueva del Lino’ gemaakt. Ca. 2 km en met een tijdsduur (volgens het informatiebord) van ca. 2 uur. Tijdens onze wandeling was de Barranco del Rio redelijk vol met water. Veel watervalletjes. Een bijzonder gezicht dat illustreert dat we in een gebied wandelen waar water – in tegenstelling tot het zuiden -geen bijzonder verschijnsel is. Kortste wandeling. Maar wel één van de mooiste!
NB: In dit gebied kan de GPS soms problemen hebben met de ontvangst. De aangegeven hoogte van 575 meter (bij het begin) is onjuist. Dit is ca. 475 meter. Daarom hoogteverschil van ca. 150 meter.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-143, El Batán, waypoint BusElBatan
Lengte:
1.9 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
150 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
22/02/2017
Verbindingen:

Batán de Abajo (El Batan) TF-143
Bus: TF-143, eindhalte, lijn 274 (vanaf La Laguna), waypoint BusElBatan
Auto: idem