9.53 Chinamada RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt Chinamada aan het einde van de TF-145. Voldoende parkeerruimte en een bushalte (vanaf La Laguna). Blijkbaar is de lijn tot Chinamada opgeheven. Op de website van Titsa geen aansluiting/buslijn gevonden. Middelzwaar tot zwaar maar wel zeer fraaie wandeling. Het zicht op Chinamada is erg mooi. Maar vrij snel gaan we het ‘bos’ in. Volgen de PR TF-10 (richting Cruz del Carmen. Komen langs een ‘geiten’ farm’ en bij een fraai uitzichtpunt (waypoint 9.53).

Het pad van de bewegwijzerde wandeling is uitstekend te lopen. Is een lichte stijging tot aan het punt waar we rechtsaf gaan (Los Morales). Is een stevige afdaling. Geen ‘wybertjes’ gezien maar maakt o.i. deel uit van de (oude) wandelroutes in het Anaga gebied. Op een ‘T-kruising’ gaan we rechtsaf en gaan door twee hekken (sluiten!!) en zijn dan op een pad dat op de OSM kaart de naam ‘Los Morales’ draagt. Op het 3e hek staat het ‘verzoek’ het hek te sluiten. Ook een behoorlijke daling maar met oplettendheid is het prima te doen.

Pad wordt o.i. (helaas) niet veel belopen maar is goed zichtbaar. Opnieuw in fraai landschap. Bij de tweede ‘T-kruising’ gaan we rechtsaf. Opnieuw een duidelijk pad dat ‘opgeschoond’ is. Nu gaan we stijgen tot aan Chinamada ca. 300 meter. Opnieuw een fraaie route maar wel behoorlijk ‘stevig’.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-145, waypoint Chinamada
Lengte:
6.8 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen

Gewandeld:
30/01/2017
Verbindingen:

Chinamada TF-145 Bus: TF-145, lijn ? (blijkbaar opgeheven) waypoint Chinamada (vanaf La Laguna)
Auto: idem