9.51 Bejia RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Carretera a Bejia, ‘zijweg’ van de TF-143 richting El Batán, waypoint Bejia. Wandeling met prachtige vergezichten! Stevige wandeling! Eerst ca. 200 meter terug, via de geasfalteerde weg, voordat de gemarkeerde (PR TF-11) wandeling begint. Direct hebben we mooie uitzichten. Vrij snel gaan we van de route af en gaan links het pad Del Juntadero Al Peladero op. Een ‘echt’ oud pad. Ligt heel mooi in het landschap! Een stevige klim!

Aan het eind passeren we een aantal vervallen gebouwen. We denken dat er een Galería is geweest, getuige het restant van een spoorrails. Gaan links de PR TF-12 op en moeten nog stijgen tot iets boven de 900 meter. Het hoogste punt! Vanaf waypoint KP PedAlvarez steken we een paar keer de TF-143 over en daarna lopen we parallel/langs deze weg. Ca. 75 meter ná het verlaten van de TF-143 gaan we van de route af en gaan dan linksaf. Wij hebben nog een uitstapje naar de Mirador Del Escobon gemaakt. Uitzicht viel tegen omdat de begroeiing het uitzicht belemmerde. Maken een aantal ‘afsnijders’ van de TF-143 en volgen de TF-143 twee keer tot de bushalte waar de afslag naar Bejia is.

Voorbij de bushalte gaan we rechts en komen dan weer op een ‘oude’ wybertjes route. Fraaie uitzichten! Bij de ‘T-kruising’ komen we weer op de PR TF-11 en gaan dan links (rechts naar El Batán), richting Bejia, ons eindpunt.
NB: Onze TomTom was een beetje in de war (niet ongewoon in dit gebied). Daar waar het bord Bejia stond wilde hij ons verder later rijden naar El Batán.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Carretera a Bejia, zijweg TF-143 ca. 2.5 km vóór El Batán, bij bushalte, waypoint Bejia
Lengte:
7.2 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
425 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
13/12/2016
Verbindingen:

Bejia (zijweg TF-143, richting El Batán)
Bus: geen
Auto: waypoint Bejia

Downloads