9.50 Bejia RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Carretera a Bejia, ‘zijweg’ van de TF-143 richting El Batán, waypoint Bejia. Wandeling met prachtige vergezichten! Stevige wandeling ondanks het betrekkelijk geringe hoogteverschil van nog geen 400 meter. In dit gebied moet je geen ‘boulevard’ wandeling verwachten! Eerst ca. 200 meter terug, via de geasfalteerde weg, voordat de gemarkeerde wandeling begint. Direct hebben we mooie uitzichten. Vrij snel gaan we van de route af en gaan links het pad Del Juntadero Al Peladero op. Een ‘echt’ oud pad. Ligt heel mooi in het landschap! Een stevige klim!

Aan het eind passeren we een aantal vervallen gebouwen. We denken dat er een Galería is geweest, getuige het restant van een spoorrails. Even later komen we – heel kort – op een bewegwijzerde route. Bij waypoint KP Hidalgo houden we rechts aan en komen we op een (oude) ‘wybertjes’ route. Duidelijk pad maar niet ‘eenvoudig’ te lopen! Grotendeels door bos maar hier en daar prachtige uitzichten!

Voor de 2e keer komen we op de PR TF-11 (Cruz del Carmen – Punta Del Hidalgo) en gaan rechtsaf. Volgen het pad richting Bejia/El Batán en maken de wandeling weer ‘rond’.
NB: Onze TomTom was een beetje in de war (niet ongewoon in dit gebied). Daar waar het bord Bejia stond wilde hij ons verder later rijden naar El Batán.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Carretera a Bejia, zijweg TF-143 ca. 2.5 km vóór El Batán, bij bushalte, waypoint Bejia
Lengte:
8.2 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 350 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
13/12/2016
Verbindingen:

Bejia (zijweg TF-143, richting El Batán)
Bus: geen
Auto: waypoint Bejia

Downloads