9.49 Santa Cruz RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een middelzware wandeling in de directe omgeving van de stad en deels door de stad via de ‘bekende promenade ‘Rambla’. Zaklantaarn, voor de passage door een (korte) tunnel, is onmisbaar. Afwisselende en mooie route. Volledig ‘vertrouwen’ op de OSM kaart, zonder controle, bevelen wij niet aan. Een aantal paden die voor de ‘rond’ wandeling moesten zorgen bleken niet aanwezig te zijn. Slechts één pad kon (gelukkig) de wandeling rondmaken! Vertrek vanaf de bushalte aan de TF-11. De auto parkeren in het begin van de wandeling aan de Av Profesor Peraza de Ayala. Voldoende parkeerplaats.

Direct na een ‘ketting’ gaan we aan de rechterkant een pad op (De neiging bestaat de weg te volgen maar dan loop je ‘vast’). Als we de ‘dam’ aan de rechterkant gepasseerd zijn gaan we in de Barranco la Lena. Als we uit de barranco gaan, komen we op een ‘beton’ weg die naast de barranco loopt. (De weg langs de barranco – naar beneden – eindigt helaas bij een stevig gesloten hek!).Vrij snel staan we dan bij de ingang van een (korte) tunnel. Alhoewel het einde van de tunnel duidelijk zichtbaar is, raden we een zaklantaarn aan en hoofdbedekking. Als we de tunnel uitkomen zien we een duidelijk zichtbaar pad. ‘Vroeger’ lijkt het een 4×4 weg geweest te zijn. Komen dan in het dorpje Los Campitos. Waar we op de TF-111 komen, is een café waar ze lekkere koffie hebben!

Volgen kort de TF-111 en houden dan rechts aan en komen op de Camino de la Hoya. Aan het eind van de Camino is een ‘drinkwater’ kraan. Komen opnieuw op de TF-111 (op de kruising is een bushalte). In de bocht van de kruising zou een pad moeten beginnen. Maar wat er ook begint: geen pad! ‘Noodgedwongen’ gaan we weer terug en gaan dan richting Parque de las Mesas. Blijkbaar geliefd bij jongeren die ook ‘onze’ richting opgaan. Bij het uitzichtpunt, waypoint 9.49, zou (ook) een pad een aansluiting moeten maken. Even doorgelopen maar wij vonden het niet verantwoord verder te gaan. Daarna komen we in een totaal verwaarloosd gedeelte van het oorspronkelijke (?) park. Via onder meer trappen etc. gaan we naar beneden en dan zouden we moeten uitkomen op een pad dat ons naar Santa Cruz leidt: onze laatste mogelijkheid!

Gelukkig tekent zich een duidelijk pad af dat naar ‘beneden’ gaat. Goed zichtbaar maar wel sterk geërodeerd. Bijna aan het eind zijn ook gedeeltes van de ‘muur’ weggeslagen maar deze gedeelten zijn – met enige voorzichtigheid – goed te passeren. Het allerlaatste deel (even voor de aansluiting op de GR-131, waypoint  PadGR131), de Camino de las Lecheras, houden we rechts aan!! Linksaf is ook een (langer) pad  maar het aan het eind is het ‘tobben’ om de weg te bereiken. Gaan daarna een hele lange trap op om naar beneden te gaan. Links aanhouden!! Aan het eind een ‘hek’ die ons de toegang tot de TF-111 verspert. Maar via een ‘parkeer’ plaats toch bereikbaar en bij een bushalte gaan we via een pad ‘afsnijden’ en gaan richting de wandelpromenade Rambla de Santa Cruz. Daar is het altijd een ‘levendige’ drukte! Komen nog langs het gesloten hek dat toegang geeft tot de onverharde weg langs de Barranco la Lena en zijn nu heel dichtbij de bushalte of de auto. Een wandeling met hindernissen maar het is toch nog ‘rond’ gekomen.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Santa Cruz, waypoint BusTF11SantaCruz
Lengte:
11.2 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
500 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Zaklantaarns en hoofdbedekking ‘bij de hand’

Gewandeld:
04/12/2016
Verbindingen:

Santa Cruz TF-11
Bus: waypoint BusTF11SantaCruz, (digitaal info-paneel), haltes 9167/9168.
Auto: begin van de wandeling aan de Av Profesor Peraza de Ayala.