9.45 Punta del Hidalgo RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is het einde van de TF-13 (waypoint PuntaHidalgo) Daar is ook een bushalte. Een kort stuk van de PR TF-10 volgen we waarna we links een smal pad opgaan. Loopt heel dicht langs de kustlijn. Fraaie en lichte wandeling. Niet alleen de zee is ‘onrustig’ maar de wind kan er ook zijn! Op nog geen 10 meter afstand is er een breder pad. Kan gekozen worden als het lopen op de ‘rand’ hoogtevrees ‘veroorzaakt’. Het is mooi om te zien hoe de golven op de kust aanrollen. Blijft altijd mooi.

Het pad gaat langzamerhand over in een 4×4 weg waar ook auto’s rijden. Passeren de Ermita de Juanito en even later de vuurtoren van Punta del Hidalgo. Na ca. 3 kilometer komen we op de ‘boulevard’ van Punta del Hidalgo. Daar is ook de (enige) camping van het Anaga gebied. Op de route hebben we verschillende zee-zwembaden gezien.
Helemaal aan het eind van de boulevard staat een verbodsbord dat we niet verder mogen lopen. Datzelfde bord zijn we ‘boven’ ook tegengekomen. Blijkbaar kun je (bij eb?) wel een stuk langs de kust lopen en daarna weer omhoog. Niet geprobeerd!
We maken de wandeling rond via de TF-13 en lopen ook langs het begin/eindpunt van PR TF-11. Opnieuw gaan we de PR TF-10 op en gaan dan ‘links’ een barranco in. Even verderop is aan de linkerzijde een pad dat bij de zee uitkomt (Playa de Los Troches). Aan de rechterzijde van de barranco zien we dat een pad omhoog gaat. Geërodeerd maar met enige voorzichtigheid goed te lopen. We hebben nu uitzicht op de Roques Dos Hermanus. Bij de ronding kunnen we nog een klein stuk verder omhoog. Maar het pad loopt heel dicht bij de ‘afgrond’. Wij durfden niet verder te gaan! Het laatste stuk is weer een strakke afdaling. Komen dan opnieuw uit op de PR TF-10. Nog 500 meter en dan zijn we weer bij onze eindbestemming.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-13, waypoint PuntaHidalgo
Lengte:
8.4 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
300 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees (zie tekst)

Gewandeld:
08/02/2016
Verbindingen:

Punta del Hidalgo TF-13
Bus: TF-13, waypoint BusPuntaHidalgo, lijnen 050 en 105, haltes 1324/1330 OF waypoint Punta Hidalgo
Auto: idem