9.44 Pico Del Inglés RW2

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Combinatie van bos en wijdte maar een zware wandeling. Niet vanwege de afstand maar omdat twee maal geklommen en gedaald moet worden. Vinden wij ‘vermoeiend’. Ongeveer de helft van de wandeling geeft magnifiek uitzicht. Zeer indrukwekkend! Met de auto vanaf het uitzichtpunt aan de TF-114 Pico Del Inglés. Met de bus kán vertrokken worden vanaf de halte Cruce Pico Ingles maar wij hebben gekozen voor de TF-12, halte Transformador. De halte is wat verder maar de loopafstand is ca. 2 km. minder. Met de auto is de afstand ca. 500 meter minder.

Wij volgen eerst de TF-114 en gaan bij waypoint LastigPunt TF-114 linksaf. Bij wandeling 9.30 (Mirador de Jardina RW) kwamen we van de andere kant en toen vonden wij het punt ‘moeilijk’ te vinden maar nu was het ‘direct’ duidelijk. In het begin even goed opletten maar het pad wijst zich vanzelf (door het bos). Om even van de uitzichten te genieten gaan we naar het waypoint 9.30. Het pad wat daarna volgt (opnieuw door het bos) is een stuk lastiger. Omgevallen bomen etc. zijn geen uitzondering. De zichtbaarheid van het pad heeft er gelukkig niet onder geleden. Als we uitkomen op de bewegwijzerde wandeling PR TF-2 komen de zeer fraaie vergezichten. Bijna tot aan het eind van de wandeling!

Passeren Fuente Los Berros (goed opletten); La Forteleza en het piepkleine dorp Catalanes met een fraai kerkje. In dit deel van de route staan handgeschreven richtingbordjes. Mogelijkerwijs neergezet door een ‘wandel’ vereniging. Langzamerhand komen we op het laagste punt van onze wandeling (ca. 9 km). Dan volgt er nog een (schitterende) pittige klim tot aan Pico Del Inglés. Bij het uitzichtpunt Pico Del Inglés is het uitzicht wonderschoon (bij helder weer).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-114, waypoint PicoIngles
Lengte:
12.6 km
Tijdsduur:
6 uur
Hoogteverschil:
750 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
24/11/2015
Verbindingen:

Pico Del Inglés TF-12
Bus: TF-12, halte Transformador 2282/2305, lijnen 076 en 077, waypoint BusTF12PicoIngles
Auto: TF-114 bij uitzichtpunt, waypoint TF114PicoIngles