9.43 Pico Del Inglés RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Korte maar middelzware wandeling. Combinatie van bos en heel veel wijdte. Foto’s laten minder zien dan de werkelijkheid! Een echte aanrader. Met de auto vanaf het uitzichtpunt aan de TF-114 Pico Del Inglés. Met de bus kán vertrokken worden vanaf de halte Cruce Pico Ingles maar wij hebben gekozen voor de TF-12, halte Transformador. De halte is wat verder maar de loopafstand is ca. 2 km. minder. Met de auto is de afstand ca. 500 meter minder. Het eerste gedeelte van de wandeling lopen we ‘parallel’ met de TF-12. Deels door het bos maar ook in de wijdte. Adembenemende uitzichten.

Steken een (verharde) weg over en komen op een nog ‘mooier’ pad (qua uitzichten) en komen dan uit op de weg bij een paar huizen. Tot onze verrassing staat er bij een kruising van paden een met de hand geschreven info-bord met daarop o.a. Catalanes en even verder op óók Pico Del Inglés! We gaan de goede kant op. Catalanes is een piepklein dorpje. Vanaf het pad kijk je als het ware neer op de kerk die heel mooi in het landschap ligt. Lopen heel even op de Barrio Catalán Baja en gaan dan weer een goed pad op. We blijven uitzicht houden. Gaan dan een pad rechtsaf op dat veel gebruikt wordt door mountainbikers. Maar is desondanks goed ‘begaanbaar’.

Langzamerhand komen we in het ‘bos’ waar geen uitzichten meer zijn. Bij een ‘viersprong’ gaan we rechtsaf en komen dan op de bewegwijzerde wandeling TF PR-2 die ons naar Pico Del Inglés leidt. Het laatste stuk is een ‘echte’ boswandeling. Ook hier hebben mountainbikers ‘afsnijders’ gemaakt. We zijn zelfs een groep tegengekomen. Bij het uitzichtpunt Pico Del Inglés is het uitzicht wonderschoon (bij helder weer).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
TF-114, waypoint PicoIngles
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 500 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
25/11/2015
Verbindingen:

Pico Del Inglés TF-12
Bus: TF-12, halte Transformador 2282/2305, lijnen 076 en 077
Auto: TF-114 bij uitzichtpunt, waypoint TF114PicoIngles