9.42 Santa Cruz -Tahodío (h/t)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Een aantal keren hebben we een wandeling gemaakt in de omgeving van de Barranco de Tahodío. Een prachtig en rustig gebied en zo dichtbij de hoofdstad! Uitgaande van het vertrekpunt waypoint TahodioSCruz is het nog even de ‘stad’ Santa Cruz waar wij lopen maar al heel snel komen we in de ‘stilte’. Bij waypoint Valle Luis is het al ‘echt’ puur natuur. Schitterende omgeving. Ook een ‘gemakkelijke’ wandeling met relatief weinig hoogteverschil. Voor de helft over asfalt en de andere helft over 4×4 wegen of paden.

Deze wandeling was ook een poging een andere ‘vastgelopen’ wandeling van een andere kant te benaderen. Maar ook hier zijn we bij het waterbassin ‘vastgelopen’ bij een gesloten hek. Op Wikiloc staan wandelingen die het tracé toch vervolgen. Voor ons onbegrijpelijk. Op correspondentie geen reactie gekregen. Wij zijn de dam overgelopen. Een breed pad maar aan het eind is een klein gedeelte waar je geen hoogtevrees moet hebben (je kunt je daar aan één kant vasthouden).

We gaan dan rechtsaf en maken een piepklein rondje af voordat we weer op onze heenweg komen. Van de andere kant lijkt de route weer helemaal ‘nieuw’. Wij noemen de wandeling een gouden kleinood!

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Carretera Tahodio, waypoint TahodiaSCruz
Lengte:
8.1 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
Ruim 250 meter
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees

Gewandeld:
20/11/2015
Verbindingen:

Santa Cruz
Bus: Carretera Tahodia, halte Colegio Alonso Espinola, lijnen 903, 905 en 911
Auto: Carretera Tahodio, waypoint TahodioSCruz