9.40 Valle Luis RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het vertrekpunt is het ‘eindpunt’ van de  Carretera Tahodio en het begin van de Camino Real. Bij waypoint Valle Luis is parkeerruimte en voldoende mogelijkheid te draaien. Samengestelde wandeling omdat de voorgenomen rondwandeling ‘vastliep’ op ‘gemaakt’ privéterrein. Desondanks een prachtige wandeling.  Op sommige punten is ‘staaldraad’ aan de bergwand gemonteerd. Daar staan ‘duidelijke’ waarschuwingen. Waarom ze er (nog) staan is ons niet duidelijk (geworden). Misschien heeft het te maken met de toegang naar (vroegere) Galería’s.

De waarschuwingen in de route staan op ‘oude’ verbodsborden. Wij zijn in het Anaga gebied ‘riskantere’ paden tegen gekomen. Maar zéker niet bij regen wandelen. Ook hoogtevrees is een vervelende eigenschap.
Er is een alternatieve route zónder deze verbodsborden. Op de OSM kaart is deze route ingetekend. Maar deze route hebben wij niet gecontroleerd!

Route wordt vaak belopen en in de ‘schaduw’ is de ondergrond ‘nat’. Daarom bij regen spekglad. Daar waar overvloedige plantengroei is, is het pad ‘dichtgegroeid’ maar het onderliggende pad blijft duidelijk zichtbaar. De uitzichten zijn adembenemend. Heel even volgen we een 4×4 weg om daarna weer een pad op te gaan. De uitzichten ‘verdwijnen’ omdat we langzamerhand in het bos komen. Een pittige klim over een ‘lastig’ pad waarop mountainbikers rijden. Bij de e.v. ‘T-kruising’ gaan we rechtsaf. Goed te volgen maar op een aantal plaatsen staan de struiken wel erg tegen elkaar aan. Ook zijn er bomen over het pad gevallen en (diep) bukken is een aantal keren nodig.

Op het punt waar we (tijdelijk) op de route PR TF-2 komen, komen de fraaie uitzichten weer. Een zéér goed pad. Ziet er heel verzorgd uit. Maar wij verlaten de bewegwijzerde route en komen dan op een oude ‘toeristische’ route met de bekende wybertjes. Heel jammer dat deze routes niet in de PR routes zijn opgenomen. Is, volgens ons, een oude Camino. Ligt er meestal heel goed bij. Nog redelijk wat water in de barranco’s en ook nog wat kleine watervalletjes. Bijzonder mooi! Op het punt waar de Barranco Tahodia en Barranco de Valle Luis samenkomen komen we op de verharde weg en gaan rechtsaf (Carretera Tahodia/Camino Real) en zijn dan bijna bij ons beginpunt. Als de route met de bus ‘gedaan’ wordt is de afstand ca. 15 km (ruim 4 km extra heen/terug).

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Real, waypoint ValleLuis
Lengte:
10.5 km
Tijdsduur:
4.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 700 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
16/11/2015
Verbindingen:

Valle Luis
Bus: Carretera Tahodia, op ca. 2 km afstand, halte Colegio Alonso Espinola, lijnen 903, 905 en 911
Auto: Carretera Tahodio/Camino Real, waypoint ValleLuis