9.39 Jardina RW1 (Las Mercedes)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Het vertrekpunt is het ‘eindpunt’ van de bus in Jardina. In de directe nabijheid van de bus is voldoende (gemarkeerde) parkeerruimte. Zeer afwisselende wandeling: fraaie uitzichten gecombineerd met een boswandeling. Lichte tot middelzware wandeling. Vanaf de bushalte gaan we de eerste weg rechts. Grotendeels een 4×4 weg. Ligt heel mooi in het landschap. Passeren een geiten ’boerderij’. Het toegangspad naar de rotspunt Roque Lombarda is verboden voor wandelaars…..Bij de Barranco de Vega is het (even) goed opletten. Vrijwel direct na een scherpe bocht (de betonweg loopt door) is er een pad links dat de barranco oversteekt. Na het oversteken van de barranco ietwat links (naar boven) aanhouden en dan komen we op een pad en gaan dan rechts. Vrij kort daarna buigt zich een pad naar rechts maar wij gaan rechtdoor.

Geen gemakkelijk pad omdat het redelijk sterk stijgt en beschadigd is door mountainbikers. Bij regen wordt het dan op sommige punten ‘spekglad’. We zijn nu in het bos aangeland en lopen feitelijk op de flanken. Hier en daar een ‘smal’ pad langs de afgrond. Bij de T-kruising gaan we linksaf (rechtsaf naar Santa Cruz). Goed herkenbaar pad maar de begroeiing maakt het lopen niet altijd gemakkelijk. Veel bomen zijn omgewaaid. Of er overheen of er onderdoor. Regelmatig ‘knielen’.

Bij waypoint 9.30 zijn we weer in ‘open’ gebied. Fantastisch uitzicht (bij helder weer) en gaan dan weer langs de flank van de berg naar Jardina. In het begin een ‘prachtig’ pad maar hoe dichter wij bij Jardina komen hoe smaller het wordt door de begroeiing van ‘steek’ planten. Zijn soms manshoog! [2023 – opgeschoond] Op het punt waarop we op de Camino Jardina komen steken we over en maken een ommetje. Wanneer we weer op de geasfalteerde Camino komen hebben we de wandeling bijna rondgemaakt.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Camino Jardina, waypoint BusJardina
Lengte:
7.4 km
Tijdsduur:
4 uur
Hoogteverschil:
Ruim 300 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
11/11/2015
Verbindingen:

Jardina (Las Mercedes)
Bus: Camino Jardina, Cruce Calle Alta, lijn 271, halte 2070, waypoint BusJardina
Auto: Idem OF waypoint Camino Jardina