9.38 Valle Brosque RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Zeer fraaie wandeling. Maar niet aan te bevelen bij regen! Is bewegwijzerd maar niet onderhouden (2015). Hier en daar zijn de route-paaltjes vrijwel verrot en de overgangen over de barranco’s zijn zeer sterk geërodeerd. In 2017 geheel gerestaureerd! Vertrekpunt is waypoint Valle Brosque. Op ca. 100 meter afstand van de bushalte vanuit Santa Cruz. Wij kiezen – heel veel – als beginpunt het laagste punt in de wandeling voor zover dit mogelijk is.

De toegangsweg langs de barranco is op zich al een ‘uitstapje’ waard. Het is een doodlopende weg maar er is voldoende ruimte om te keren. In een wandelgids wordt het een ‘lichte, vrij lange wandeling’ genoemd. Het is zeker geen lange wandeling (ca. 8 km) en ook niet licht. Wij hebben de wandeling in de categorie ‘zwaar’ geplaatst. Maar de uitzichten zijn, over vrijwel de gehele route, schitterend.

Op sommige punten is het pad ‘glibberig’. Daarom zeker niet bij regen gaan wandelen. Dan wordt het echt ‘spekglad’. Zeer pittige wandeling omdat de stijging ruim 650 meter is op 3.5 kilometer. Gelukkig komen we vanaf de 700 meter meer in het bos dat ons schaduw geeft maar óók meer glibberigheid. Wandelstokken zijn dan een ‘vereiste’. De terugweg vonden wij zelfs nog ietsjepietsje mooier maar ook inspannender omdat meerdere malen de barranco overgestoken moet worden. Goed opletten waar het pad heengaat! Behoorlijk wat water liep er door de barranco. Hoe zou het zijn als het een paar dagen geregend zou hebben? Maar dat blijven gedachtespinsels.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Valle Brosque, waypoint ValleBrosque
Lengte:
8.1 km
Tijdsduur:
3.5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 650 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen; wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
09/11/2015
Verbindingen:

Verbindingen

Valle Brosque Bus: Valle Brosque, Los Vallitos, lijn 916, halte 9378 (eindpunt); niet op zaterdag, zondag en feestdagen.
Auto: Valle Brosque, waypoint ValleBrosque