9.37 Santa Cruz RW1

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Dit is een ‘echte’ barranco rondwandeling. Ondanks het asfalt om de wandeling rond te maken is het een wonderschone wandeling. Bij zowel de Barranco Tahodio  als de Barranco Valleseco hebben we een P-waypoint geplaatst. Daar is voldoende ruimte om te parkeren. Langs de TF-11 zijn veel bushaltes. Vertrekpunt is waypoint TahodioSCruz. Een langzame stijging over asfalt en bij het bord ‘Camino Valle Luis’ gaan we een duidelijk en goed pad op. De stijging van het pad is ca. 500 meter maar omdat het een redelijke langzame stijging is hebben we de wandeling de classificatie ‘zwaar’ gegeven. Bovendien hebben we de wandeling grotendeels zónder zon gedaan.

Eerst lopen we langs en over de Barranco de Tahodio en daarna de Barranco de Valle Luis. Het is een zgn wybertjes route. Een ‘oude’ bewegwijzerde route die helaas niet bijgehouden is. Ligt er in het algemeen goed bij. Als we de ronding hebben gemaakt gaan we langs en door de 3e barranco in deze route: de Valleseco die ook uitkomt in een buitenwijk van Santa Cruz. Het is het laatste deel van de bewegwijzerde route PR TF-2 (vanaf Taborno). Opnieuw prachtige uitzichten.

Hoe dichter we bij Santa Cruz komen hoe meer akkertjes verschijnen waaraan nog gewerkt wordt. Ook nu is de overgang groot: een kwartier eerder liepen we door niemandsland en nu lopen we langs de drukke TF-11. We zijn overgestoken omdat er aan de andere kant een soort ‘boulevard’ is met (meer) uitzicht op de kust en schepen. Bij de bushalte aan de TF-11 zijn we opnieuw overgestoken. We zijn nu weer bijna bij onze eindbestemming. Samenvattend: fraaie wandeling.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Santa Cruz, waypoint BusTF11SantaCruz
Lengte:
13.7 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
700 meter
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
13/04/2015
Verbindingen:

Santa Cruz TF-11
Bus: waypoint BusTF11SantaCruz, (digitaal info-paneel), haltes 9167/9168.
Auto: In nabijheid waypoint TahodiaSCruz OF waypoint VallesecoSCruz