9.35 Afur – Playa de Tamadite h/t

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Relatief korte middelzware wandeling in een prachtige omgeving.
Deze route maakt deel uit van de bewegwijzerde wandeling PR TF-8. Deze wandeling wordt wel eens vergeleken met de Masca kloof. Wij hebben de overeenkomst niet kunnen ontdekken. Wel is het een zeer fraaie route, zowel de heen- als de terugweg, die qua zwaarte veel minder is dan de Masca kloof. Vertrekpunt is de parkeerplaats/bushalte aan het eind van de TF-136 in Afur. Op de ‘hoek’ is nog een cafeetje. Het hoogteverschil is ca. 240 meter maar in werkelijkheid komen daar nog vele metertjes bij omdat het op en neer is. Dat is reden waarom wij het geen ‘gemakkelijke’ route noemen.

Op een redelijk aantal plaatsen zijn leuningen aangebracht. Maar er zijn ook punten waarbij wij het niet noodzakelijk achten en andersom. Hoogtevrees, op (bijna) alle routes in het Anaga-gebied is ook hier geen goede eigenschap ondanks de leuningen. Het landschap rondom is zowel op de heen- en terugweg heel fraai (als het weer helder is). De Barranco de Afur is nog redelijk gevuld met water. Ook de waterval(etjes) zijn nog aanwezig evenals op onze rondwandeling 9.27 (Taganana – Afur) van een aantal weken terug.

Bij het strand is het wellicht mogelijk te zwemmen bij een rustige zee. Maar dat is niet onze gewoonte bij ‘onbekend’ water.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Afur, waypoint AfurParkBus
Lengte:
5.3 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
240 meter
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
06/04/2015
Verbindingen:

Afur (TF-136)
Bus: waypoint AfurParkBus, lijn 076, halte 2296.
Auto: nabijheid waypoint AfurParkBus.