9.34 Roque de Taborno RW

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Middelzware/lichte wandeling. Niet vanwege het hoogteverschil maar vanwege de soms zeer smalle paden en het lopen over een smalle bergkam. Niet voor hoogtevrezers! Vertrekpunt is Taborno, aan het eind van de TF-138 waar zowel (beperkte) parkeerruimte voor de auto is als het omkeerpunt van de buslijn 275. Taborno is een piepklein plaatsje met een dito kerkje met gezicht op de Roque Taborno. In de verte een indrukwekkende rots maar eenmaal aangekomen is daar weinig van over. We gaan direct rechtsaf voor een klein rondje en komen langs een bijzonder cafeetje. We hadden een grotere ronde willen maken (OSM-kaart) maar de weg werd ons versperd: privado!

We komen weer op de weg en gaan dan links van de kerk een pad op. Volgens de aanwijzing een ‘risicovol’ stukje. Zéker bij regen kan het spekglad zijn. We hebben het rondje om de Roque Taborno met de wijzers van de klok mee gelopen. Het pad is goed te volgen maar er zijn ook geitenpaadjes. Goed opletten. Op meerdere punten is het pad erg smal geworden door begroeiing. Voorzichtigheid is dan geboden. Er zijn meerdere uitzichtpunten maar wij hadden de pech dat de wolken plotseling opkwamen en het zicht vrijwel helemaal weg was. Aan het eind van ons rondje was de lucht weer opgetrokken maar om het rondje voor de 2e keer te doen hadden we niet zoveel zin.

Op de terugweg hebben we de ‘officiële’ route gelopen en komen dan langs het uitzichtpunt Fuente del Lomo waar ook een stenen bank staat. Onder het uitzichtpunt loopt nog een pad. We hebben daarvan een stuk gelopen maar zijn weer teruggekeerd. De kans dat het uitkwam op een ‘akkertje’ leek ons te groot om door te lopen. Beide keren dat we de route (deels) gelopen hebben was het weer wat miezerig. Heel fraaie wandeling bij goed weer maar zeker niet voor hoogtevrezers.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Taborno, waypoint TabornoParkBus
Lengte:
4.5 km
Tijdsduur:
2 uur
Hoogteverschil:
Ruim 200 meter (totaal)
Zwaarte:
Licht
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees, stapzekerheid en wandelstokken aanbevolen.

Gewandeld:
14/04/2015
Verbindingen:

Taborno TF-138
Bus: waypoint TabornoParkBus, lijn 275, halte 2275
Auto: in nabijheid bushalte.