9.30 Mirador de Jardina RW1 (TF-12)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is de Mirador de Jardina aan de TF-21. Zowel een bushalte als parkeerplaats. Er is ook een stalletje om de inwendige mens te vertroetelen. De eerste 600 meter gaan we over de Camino Jardina en dan gaan links een pad op. Heel fraaie route. Dit pad sluit aan op de bewegwijzerde route PR TF-1 (Cruz del Carmen – Las Mercedes) op het punt dat we bijna de TF-12 snijden. Voordat we in Cruz del Carmen aankomen genieten we van het uitzichtpunt Llano de los Loros. Steken de TF-12 over en gaan de route PR TF-10 volgen. Gaat grotendeels door het bos en de ondergrond is daarom vochtig en glad. Het gebruik van stokken is ‘vereist’.

Omdat we een rondwandeling maken gaan we weer van de bewegwijzerde route af en steken de TF-145 over en komen dan weer op een bospad dat er op veel plaatsen beter bijligt dan de bewegwijzerde route. Reden zou kunnen zijn dat het minder belopen wordt. Weinig of geen uitzicht tot bij het (bekende) restaurant Casa Carlos waar de barbecue weer gereed staat. Komen weer (kort) op een bewegwijzerde route. Vanaf de TF-114 moeten we een pad op dat niet lijkt op een pad. Maar als je erbij staat zie je dat er diepe ‘treden’ zijn. Een uitstekend pad maar wij hebben voor alle zekerheid hier een waypoint LastigPunt TF-114 geplaatst.

Komen langs (tenminste) twee Galería’s. Zien soms een glimp van de fraaie omgeving. Bij en vanaf waypoint 9.30 kunnen we genieten van de omgeving. Met één nadeel: bij het pad groeien veel braamstruiken en vetplanten. Bedekte kleding versus een (heel) warm pad bij mooi weer! [2023-opgeschoond] Maar we hebben bijna de cirkel rond en de laatste 600 meter gaan weer over de Camino Jardina. Bij de Mirador zijn de uitzichten weer heel verschillend dan bij het begin van de wandeling vanwege de stand van de zon. In de verte blinkt de, deels met sneeuw bedekte, Teide.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Mirador de Jardina, waypoint BusMiradorJardina
Lengte:
10.5 km
Tijdsduur:
5 uur
Hoogteverschil:
Ruim 450 meter (totaal)
Zwaarte:
Zwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
30/03/2015
Verbindingen:

Mirador de Jardina (TF-12)
Bus: waypoint BusMiradorJardina, lijnen 076, 076, 273, 274 en 275, haltes 2209 en 2230
Auto: idem OF waypoint Camino Jardina
Cruz del Carmen (TF-12)
Bus: Cruz del Carmen, waypoint CruzdelCarmen, lijnen 273, 275, 076 en 077, haltes 2232/2234
Auto: idem