9.29 Las Mercedes RW1 (TF-12)

« Terug naar overzicht

Algemene informatie

Vertrekpunt is waypoint BusLasMercedes aan de TF-12. We gaan direct links de TF-113 in en blijven de TF-113 volgen (Camino Las Mercedes). In de nabijheid van de bushalte is het mogelijk parkeerruimte te vinden. Fraaie rondwandeling met mooie vergezichten! Ruim 350 meter volgen we de TF-113 en gaan dan linksaf. Na bijna 500 meter komen we op Camino Jardina, passeren de Ermita de la Asuncion. Korte tijd later gaan we rechts een onverharde weg op. Bij een ‘slagboom’ gaan we linksaf (aan de buitenkant is ruimte voor wandelaars; is o.i. ‘bewijs’ dat we mogen passeren) en komen op een pad dat (weer) uitkomt op de Camino Jardina.
Dát was in 2015 e.v. jaren maar in 2022 is het pad dat uitkomt op de Camino Jardina afgesloten!
Dáárom blijven de Camino Jardina volgen!

Even voorbij een scherpe bocht gaan we rechts een pad op. Sterk geërodeerd. Grotendeels gaan we door het bos. We passeren ons eerste fraaie uitzichtpunt Llano de los Loros. Korte tijd later komen we aan bij Cruz del Carmen waar ook een uitzichtpunt is. Mooi als het weer helder weer. Passeren het informatiecentrum en een restaurant.

We steken de TF-12 over en komen op de bewegwijzerde wandeling (richting Bajamar). Maar al heel snel gaan we linksaf een uitstekend pad op. Voorzien van groene stippen maar deze zijn we weer kwijtgeraakt. Steken de TF-143 over en komen dan op de Lomo Del Boqueron. Een 4×4 weg die overgaat in een smal pad rondom rots ‘formaties’ die we moeten passeren. Een zeer fraai gedeelte. Bij waypoint KP2 GR131 gaan we linksaf naar het dorp Las Mercedes. Een ‘vervelende’ (korte) afdaling over asfalt. Maar we zijn weer dicht bij onze eindbestemming. Samenvattend: Een relatief lichte wandeling met indrukwekkende uitzichten.

Aanvullende informatie

Beginpunt:
Las Mercedes, waypoint BusLasMercedes
Lengte:
7 km
Tijdsduur:
3 uur
Hoogteverschil:
400 meter (totaal)
Zwaarte:
Middelzwaar
Extra tips/opmerkingen:

Niet bij regen, geen hoogtevrees en wandelstokken aanbevolen

Gewandeld:
28/03/2015
Verbindingen:

Las Mercedes TF-12
Bus: waypoint BusLasMercedes, lijnen 270, 271, 273, 274, 275 en 076, haltes 2090/2082 (Cruz El Camino)
Auto: in nabijheid bushalte